Угода про придбання банком Ахметова Idea Bank зірвалася

904 0
Getin Holding намагається продати Idea Bank уже кілька років.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Угода із продажу львівського Idea Bank Першому Українському Міжнародному Банкові (ПУМБ) Ріната Ахметова зірвалася. Про це повідомив польський Getin Holding.

Як уточнюють на сайті Ліга.Фінанси, що Getin Holding намагається продати Idea Bank уже кілька років. Правління заявило, що умови переходу права власності на акції Idea Bank, зазначені в угоді від 10 листопада 2021 року, не були виконані вчасно, і тому угоду розірвали.

Читайте також: «Альфа-Банк» остаточно купив «Укрсоцбанк»

Це вже друга невдала спроба Getin Holding продати свій український банк. У грудні 2019 року холдинг підписав угоду з групою Dragon Capital. Ціна купівлі мала становити близько 1,368 млрд грн, або 224,76 млн польських злотих. У червні 2020 року угода зірвалася. У листопаді 2021 року Getin Holding знайшов нового покупця, підписавши угоду з ПУМБ.

Додамо, що ПУМБ був третім претендентом на купівлю Idea Bank. Наприкінці 2019 року на нього претендував Dragon Capital Томаша Фіали, який був готовий заплатити 1,4 млрд грн, та сторони розірвали договір і Getin Holding відмовився продавати банк. У лютому минулого року про покупку Idea Bank в Україні домовлявся Альфа-Банк, проте угода не відбулася. Через два місяці Getin Holding найняв Rothschild & Co для пошуку нового покупця.

Для довідки

ПУМБ входить до складу холдингу СКМ, що належить Рінату Ахметову. Прибуток банку за січень – вересень 2021-го – 3 млрд грн, або у півтора рази більше за аналогічний показник у 2020 році.

Idea Bank (колишня назва – Плюс Банк) заснований у 1989 році. Згідно з даними НБУ, на 1 січня 2021 року за розміром загальних активів (7,914 млрд грн) Idea Bank посідав 25 місце серед 73 активних банків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!