Український фільм «Мати апостолів» переміг на кінофестивалі в Іспанії

1263 0
У ньому львівська акторка Наталія Половинка грала головну роль.
Фото: АрміяInform

Фото: АрміяInform

Український фільм «Мати апостолів» переміг на кінофестивалі в Іспанії. Український фільм «Мати апостолів» визнали найкращим фільмом, а його режисера Зазу Буадзе – найкращим режисером. Про це повідомили у державному агентстві України з питань кіно.

Читайте також: Фільм, а якому головну роль зіграла львівська акторка, переміг на фестивалі у Лас-Вегасі

«Військова драма "Мати Апостолів" розповідає про безмірну материнську любов. Коли сину загрожує небезпека, мати чимшвидше кидається на допомогу. Заради порятунку дитини вона здатна на усе, навіть пройти крізь пекло війни... Стрічка знята за реальними подіями, які відбувалися на сході України у 2014 році», - йдеться у повідомленні.

Крім цього фільму на фестиваль було подано 380 інших, з яких на конкурс відібрали 20, а на нагороду висунули 6 фільмів – з Японії, Чехії, Фінляндії, Іспанії, Великобританії та України.

Картину під час фестивалю в іспанських містах Калелья (Calella) та Аре́ньш-да-Мар (Arenys de Mar) презентували режисер Заза Буадзе та продюсер Дмитро Овечкін.

Читайте також: Львівська акторка отримала «найкращу жіночу роль» на міжнародному фестивалі

Додамо, що сюжет фільму такий, що у пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованими територіями, мати опиняється в абсолютно чужому та агресивному світі, де все пронизане ненавистю, болем та стражданнями. У цьому пеклі вона не тільки шукає сина. Вона, маючи в серці велику любов і милосердний характер, змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!