Українці зможуть змінювати мобільного оператора зі збереженням номеру

5596 0
Через кілька місяців українці зможуть зі своїм звичним стільниковим номером переходити від одного мобільного оператора до іншого.
Фото: watcher.com.ua

Фото: watcher.com.ua

Послуга зміни мобільного оператора зі збереженням номеру (Mobile Number Portability, MNP) може стати доступною для українських користувачів упродовж кількох місяців. Про це повідомив виконавчий директор Українського державного центру радіочастот (УДЦР) Вадим Гулько, – пише НВ.

Вадим Гулько заявив, що Київський апеляційній господарський суд розблокував запровадження MNP, залишивши без змін рішення суду першої інстанції. Господарський суд Києва 21-го жовтня 2016-го року задовольнив позов Ес Ай Центр, компанії-переможця тендеру із запуску MNP, який провів УДЦР.

Читайте також: З'явився безкоштовний додаток для розрахунку податків за новими правилами

За його словами, навіть якщо судова тяганина продовжиться і потрапить до касаційного суду, то процес запуску MNP це не зупинить. Виконавчий директор УДЦР зазначив, що у цьому році українці зможуть принаймні у тестовому режимі спробувати послугу зі зміни оператора, зберігши при цьому свій теперішній номер.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!