Українців закликають долучитися до радіодиктанту

2034 0
Захід відбудеться 9 листопада, в День української писемності та мови.
Фото: hearthstonechampion.com

Фото: hearthstonechampion.com

Цьогорічний традиційний радіодиктант хочуть провести у форматі міжнародного флешмобу, повідомила сьогодні на прес-конференції координатор акції Аліна Акуленко.

«Радіодиктант упродовж 17 років дуже суттєво змінювався, і від статусу перевірити, чи грамотно я пишу, ми на сьогодні дійшли до статусу величезного масового міжнародного флешмобу», – цитує «Укрінформ» слова Акуленко.

Вона розповіла, що Українське радіо запрошує усіх охочих не лише долучитися до написання, а й створити власний осередок диктанту, зібратися родиною, колективом чи з групою друзів, адже мета акції – не перевірка грамотності, а єднання. «Ми повинні зрозуміти, що радіодиктант – це акція,  яку проводить кожен з нас», – наголосила ведуча спецпроекту. 

Читайте також: Львів’ян запрошують написати радіодиктант

Географія учасників також вийшла за межі України – торік організатори отримали радіодиктанти від учасників з Фінляндії, Італії, Великої Британії, Єгипту, Туреччини, Білорусі, Швеції, Португалії, Франції.

Радіодиктант звучатиме на Першому каналі Українського радіо о 12 годині, він традиційно складатиметься з близько 150 слів, а  читатиме його доцент Київського університету ім. Б.Грінченка мовознавець Олександр Авраменко. Диктант треба надіслати на адресу Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Перевірятимуться лише роботи, надіслані 9 і 10 листопада, а ті, хто напише диктант без помилок, будуть відзначені символічними призами.

Акуленко також поінформувала, що у Червоному корпусі Київського університету ім. Т.Шевченка радіодиктант писатимуть митці, культурні діячі, студенти та учні київських шкіл. 

Ще однією локацією цьогорічного радіодиктанту стане місто Сєвєродонецьк Луганської області. Там акцію з популяризації української мови координуватиме волонтерка і співачка Анжеліка Рудницька. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!