Україна

Україну знову накрив пил із Сахари

841 0
Синоптики попереджають, що в Україні можуть пройти «брудні» дощі.
Пил в повітрі. pexels.com

Пил в повітрі. pexels.com

Пил із Сахари, який учора спостерігався у Греції, сьогодні, 24 квітня, знову дістався території України. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Як видно на супутниковому знімку, пил вже накрив південні та центральні області та поширюється на північ.

Синоптики попереджають, що в Україні можуть пройти «брудні» дощі. 

«Оскільки на більшій частині території країни погоду визначають циклон та вологі повітряні маси, це сприятиме перехопленню частинок пилу краплями води у хмарах та опадах. Тому цей пил швидше вимиватиметься з атмосфери, втім в деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими», – розповіли в Укргідрометцентрі.

Відомо, що «брудні» дощі вже пройшли у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Вінницькій, Кіровоградській, Київській та Черкаській областях.

Синоптики прогнозують, що пил залишатиметься в атмосфері над Україною до п'ятниці, і з п'ятниці на суботу відступить на схід і атмосфера очиститься.

Раніше Tvoemisto.tv пояснило, на що може повпливати пил із Сахари. Детальніше читайте за посиланням.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!