Упродовж ночі патрульні затримали 14 нетверезих водіїв

1882 0
Львівські патрульні упродовж ночі з 24-те на 25-те серпня затримали 14 водіїв у стані алкогольного сп'яніння.
фото: ogo.ua

фото: ogo.ua

Прес-служба Патрульної поліції Львова розповідає про два випадки затримання:

На площі Галицькій, патрульні помітили автомобіль BMW, який рухався проти руху. Коли водій помітив службовий автомобіль поліції, він припаркувався, вийшов з транспортного засобу та пішов геть. Патрульні наздогнали його та попросили документи. Чоловік заперечив свою причетність до порушення та відмовився пред'явити документи. Патрульні попередили його про відповідальність, а також помітили в чоловіка ознаки алкогольного сп'яніння. Під час поверхневої перевірки в особи виявили ключі від автомобіля BMW, посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Від проходження перевірки на стан алкогольного сп'яніння водій відмовився. На чоловіка винесли постанову за порушення правил дорожнього руху та склали протокол за керування в стані алкогольного сп'яніння. Тепер справу буде розглядати суд.

Читайте також: Випив, сів за кермо. Чому у Львові не зменшується кількість п’яних водіїв

На вулиці Кавалерідзе, інспектори помітили автомобіль Mazda, який їхав без увімкненого світла фар. Водія зупинили та попросили пред'явити документи. Під час спілкування в чоловіка помітили ознаки алкогольного сп'яніння, а тому запропонували пройти перевірку. Водій погодився, результат – 1.78 проміле. Патрульні повідомили водія, що на нього буде складено протокол за ст. 130 КУпАП – керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння і побачили, що фотографія на посвідченні відрізняється від особи з ким вони спілкуються. Інспектори поставили водієві декілька уточнювальних питань та переконалися, що це не його посвідчення. Чоловіка доставили до відділу поліції для встановлення особи. Там він зізнався, що це не його документи. На водія склали протокол за керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння та винесли постанову за керування без документів.

Читайте також: Поліцейські дев’яти районів Львівщини отримали патрульні автомобілі

Нагадаємо, за керування у стані сп’яніння передбачено чималий штраф – 10 200 гривень, а також позбавлення водійських прав на один рік. Якщо ж водій вдруге протягом року сяде за кермо «під шафе» – його очікуватиме ще більш суворе покарання. Порушнику загрожуватиме штраф у розмірі 20 400 гривень із позбавленням права керування на три роки. Штраф у сумі 40 800 гривень, а також позбавлення водійських прав на десять років ризикує отримати горе-водій, який, попри заборону, втретє наважиться сісти за кермо у стані сп’яніння.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!