Коли почнуть будувати євроколію до Львова та головне з пресконференції Зеленського. Підсумки доби

627 0
Нині 26 лютого та 733 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото умовне

Фото умовне

Акцент дня: Коли розпочнеться будівництво євроколії від кордону до Львова. «Будівництво першої великої ділянки європейської колії, Мостиська-Скнилів. Ми з’єднаємо нашу залізницю з європейською мережею. Це перший проєкт, ми будуватимемо його вже цього року разом із європейськими партнерами та донорами», – розповів віцепрем’єр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Проєкт оцінюється у 20,8 млн доларів.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 95 бойових зіткнень, найбільше на Мар’їнському та Авдіївському напрямках, відповідно 40 та 25. Українська авіація завдала ударів по 7 районах зосередження особового складу та 2 – по зенітних ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ уразили 3 ворожих артилерійських позиції.

Минулої доби та цієї ночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши балістичні та крилаті ракети і дрони-камікадзе. За попередньою інформацією, наші захисники знищили 3 ракети та 9 БпЛА типу «Shahed».

Читайте також: Зеленський повідомив, скільки українських військових загинули на війні. Раніше Київ не розголошував дані про втрати.

Тема дня: Як змінився експорт українських товарів до Польщі за три роки. Дослідження. Перш за все, загальне сальдо торгівлі товарами з Польщею було для України від’ємним у 2020 році, додатнім у 2021 і 2022 роках, і знову від’ємним у 2023 році. Імпорт з Польщі у 2020-2023 рр. зростав щороку. Однією з причин від’ємного сальдо у 2023 році є, мабуть, зростання витрат на імпорт нафтопродуктів з Польщі. Імпорт інших категорій товарів з Польщі залишився після початку повномасштабного вторгнення росії доволі стабільним, хоча в межах категорій є певні коливання.

Ключові події:

1. Втрати на війні та наступ рф. Головне з пресконференції Зеленського. У Києві відбувся форум «Україна. Рік 2024». Основні теми форуму – досягнення українських цілей у війні, розвиток Сил оборони й безпеки України, робота українського оборонно-промислового комплексу, забезпечення економічного зростання та інтеграції України до світових ринків, реалізація Української формули миру, гарантії безпеки для України та захист життів наших людей. Під час форуму відбулася пресконференція президента України Володимира Зеленського. Tvoemisto.tv зібрало декілька цитат Зеленського, які він озвучив на зустрічі.

Читайте також: Україна робить перші формальні кроки для відкриття повітряного простору. Тривають консультації з Американськими та Європейськими регуляторами безпеки;

2. У Польщі висипали близько 160 тонн української кукурудзи на залізниці. «Укрзалізниця» зазначає, що було висипано близько 180 тонн. Інцидент стався за 150 км від порту Гданськ, звідки вантаж мав вирушити за межі Польщі. Тобто українська сільськогосподарська продукція їхала транзитом через країну.

Читайте також: Садовий запропонував вирішення зернової кризи на польсько-українському кордоні. Це повне ембарго на російське зерно і загалом на усю агропродукцію країни агресора в ЄС;

3. Півтора тисячі нетверезих водіїв виявили від початку року на Львівщині. За їх участі сталось 35 дорожньо-транспортних пригод, 1 людина загинула та 15 осіб – травмовані.

Читайте також: На яких вулицях Львова є відремонтовані укриття. 

Tvoemisto.tv зібрало перелік укриттів, які у місті відновили в межах програми ЛМР або за кошти меценатів;

4. На Львівщині зменшилася кількість випадків захворюваності на ГРВІ. Летальних випадків від грипу цього тижня не зареєстровано.

Читайте також: Американський пульмонолог проведе консультації для дітей у Львові. Клінічний центр дитячої медицини «Охматдит» у Львові відвідає відомий американський пульмонолог.

Та: Які ліки на Львівщині можна отримати безкоштовно. В програмі реімбурсації беруть участь 1035 аптек;

5. «Могутня велика війна». Американський музикант випустив пісню, щоб підтримати українців. Беня Стюарт, американський музикант з Огайо, зараз мешкає у Києві.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!