Уряд дозволив працювати дитсадкам із 25 травня

1965 0
Раніше МОЗ опублікувало вимоги, за якими мають працювати дитячі садочки.
Фото: ЗОДА

Фото: ЗОДА

Із 25 травня в Україні зможуть відновити роботу заклади для дошкільнят. Відповідні послаблення карантину сьогодні, 20 травня, запровадив Кабмін.

Читайте також: Діти скучили, вони захочуть обійматися – директорка дитсадка у Львові про відкриття дошкільних закладів

Раніше МОЗ опублікувало вимоги, за якими мають працювати дитячі садочки, зокрема перед зміною дітям і вихователям мають вимірювати температуру кожні чотири години. Батьки можуть віддавати та забирати дитину за межами дитсадка у засобах індивідуального захисту. На вході діти мають користатися антисептиками та регулярно мити руки. Вихователі в ігровій формі та власним прикладом мають вчити дітей правилам гігієни.

На період карантину в дитсадку забороняють користуватися багаторазовими рушниками, м’якими іграшками, килимами з довгим ворсом, перебувати у взутті в приміщенні дитсадка та проводити свята.

Натомість більшість часу діти мають проводити на свіжому повітрі, обмежити ігри і заняття, що передбачають безпосередній контакт між дітьми, а також сенсорні ігри. Харчування має бути адаптивним, тобто мінімізувати кількість дітей, що харчуються одночасно.

Адміністрація садочка має робити дезінфекцію приміщення кожні дві години, а також тимчасово відсторонити від роботи працівників, старших за 60 років. Також працівники повинні регулярно мити руки і самоізолюватись, якщо матимуть ознаки ГРВІ.

Читайте також: У час карантину не залишайте дітей самих удома і спілкуйтесь із ними. Сім порад психолога

Нагадаємо, що школи та садочки Львова пішли на карантин із 12 березня. Раніше у Львівській міськраді обіцяли, що міські дитсадки працюватимуть усе літо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!