Уряд ініціював посилення відповідальності за неправдиве замінування

1588 0
Йдеться про лже-замінування будівель, лікарень, закладів освіти та інших суспільно важливих об'єктів.
Фото: Ігор Зінкевич

Фото: Ігор Зінкевич

Уряд ініціював посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про замінування. Відповідний проєкт закону схвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 18 грудня. Про це повідомляють на сайті Урядового порталу.

Йдеться про лже-замінування будівель, лікарень, закладів освіти та інших суспільно важливих об'єктів, виведення з ладу яких може заподіяти майнову шкоду та становити загрозу для життя і здоров'я людей.  

Читайте також: В Україні набули чинності нові правила вступу до вишів. Що зміниться

Згідно з відомостями Національної поліції України лише за п’ять місяців 2019 року слідчі розпочали досудове розслідування близько 600 таких кримінальних правопорушень, що майже дорівнює показникам, зареєстрованим упродовж усього 2018 року.

Законопроєктом посилюється відповідальність за такий вид злочину. Зокрема, передбачають обов'язкове додаткове покарання у вигляді конфіскації майна.  Також посилюють відповідальність за лже-замінування критично важливих об'єктів інфраструктури – передбачено позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!