Уряд може дозволити сімейним лікарям набирати додаткову кількість пацієнтів понад норму

2352 0
Терапевт зможе набрати додаткову тисячу пацієнтів, сімейний лікар – 900, а педіатр – 450.
Фото: rakhivnews.in.ua

Фото: rakhivnews.in.ua

Уряд України розгляне проект постанови, в якому сімейним лікарям, терапевтам і педіатрам пропонується дозволити набирати пацієнтів понад рекомендовану норму. Про це інформує прес-служба МОЗ.

«Відповідний проект Постанови Кабінету Міністрів України вже пройшов громадське обговорення та готується до розгляду Урядом. Лікарі первинної ланки зможуть набирати додатково ще половину від встановленого ліміту, якщо є можливість і ресурси надати їм необхідну допомогу. Тобто сімейний лікар зможе набрати додаткових 900 пацієнтів, терапевт – 1000 пацієнтів, а педіатр – 450», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Охочі є, а місця – немає. Репортаж із львівської амбулаторії

У МОЗ наголошують, що набрати додаткову кількість пацієнтів лікаря ніхто не змусить – це його особистий вибір. Перш за все таку можливість отримають медичні заклади у сільській місцевості, де є така необхідність.

Також у МОЗ розповіли, що робити, якщо в населеному пункті бракує лікарів первинної ланки.

Читайте також: Хто платитиме за виклик лікаря додому. Роз'яснення медиків

«Місцева влада має забезпечити належну кількість лікарів первинної медичної допомоги, оскільки саме вона є власником медичних закладів та має забезпечити рівний доступ до медичної допомоги для всіх мешканців. Місцева влада може оголосити конкурс на посаду сімейного лікаря в своєму місті або селищі. Забезпечити йому комфортні умови праці та життя. А Національна служба здоров’я забезпечить достатнє фінансування для встановлення достойних заробітних плат для медиків, що надають первинну медичну допомогу», – кажуть в МОЗ.

Нагадаємо, зараз сімейні лікарі і терапевти можуть набирати 1,8-2 тисячі пацієнтів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!