Уряд змінив правила в’їзду іноземців в Україну на період дії карантину

1789 0
Самоізоляції підлягають ті, хто перетинають державний кордон та прибули з держави або є громадянами (підданими) держав із значним поширенням Covid-19.
Фото: EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ

Фото: EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ

Учора, 28 вересня, внесли зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641. Зокрема, як повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України, на період дії карантину забороняють перетин державного кордону іноземцями та особами без громадянства без поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування. Водночас страхова компанія повинна бути зареєстрована в Україні, або ж це може бути іноземна страхова компанія, яка має представництво на Україні чи договірні відносини із страховою компанією на території України (асистанс), покриває витрати на лікуванням Covid-19, обсервацію та діє на строк перебування в Україні.

Серед винятків, хто не підпадає під цю вимогу – іноземці, особи без громадянства, які постійно проживають на території України, та особи, яких визнали біженцями, або особи, які потребують додаткового захисту, працівники дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей, військовослужбовці (підрозділів) збройних сил держав – членів НАТО та держав – учасниць програми НАТО «Партнерство заради миру», які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних Сил.

Читайте також: Двох українців, які перелізли через паркан у Шегинях, оштрафували прикордонники

Крім того, без поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування іноземцями та особами без громадянства забороняють перетин контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них.

Натомість самоізоляції підлягають ті, хто перетинають державний кордон та прибули з держави або є громадянами (підданими) держав із значним поширенням Covid-19. Ця норма не поширюється на таких осіб:

  • які не досягли 12 років;
  • які прибувають в Україну з метою навчання у закладах вищої освіти;
  • які є громадянами (підданими) держав із значним поширенням Covid-19 та не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів або прямують територією України транзитом та мають документи, що підтверджують виїзд за кордон протягом двох діб;
  • працівників дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей;
  • водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що виконують регулярні перевезення, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад;
  • інструкторів збройних сил держав – членів НАТО та держав – учасниць програми НАТО «Партнерство заради миру», які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних Сил;
  • діячів культури за запрошенням закладу культури разом з однією особою, що супроводжує кожного з них;
  • осіб, що виконують перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації;
  • які мають негативний результат тестування на Covid-19 методом ПЛР, який провели не більш, як за 48 годин до перетину кордону.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!