На правах реклами

Усі оплати в один клік. У Львові створили онлайн-гаманець

5499 0
Як спростити собі життя та справитися з різними буденними завданнями лише за допомогою смартфона.
фото: naukova.com

фото: naukova.com

Дві речі, без яких зараз практично кожен із нас не виходить із дому, — це гаманець із безліччю різних карток і мобільний телефон. Мало того, що разом вони важать зо пів кілограма, так ще й доводиться при потребі розрахунку копирсатися у купі карток, шукаючи потрібну. Спростити цей процес взялася компанія JetBeep, розвинувши напрям мобільної комерції. Завдяки мобільному додатку EasyWalletUА компанії EasyPay із застосуванням технології JetBeep для різних платежів та вирішення буденних питань достатньо лише смартфона.

Зі слів співзасновника та директора з розвитку бізнесу компанії JetBeep Олексія Даціва, який відповідає за розвиток стартап-проєкту мобільного гаманця, у їхньому додатку можна зібрати всі можливі картки та зручно ними користуватися. Зокрема, туди можна додати картки будь-яких банків — прив’язки немає до жодного. Завантажити додаток можна лише на смартфони або ж планшети, в які вставляється SIM-карта.

Перша зустріч — у транспорті

У Львові компанія створила екосистему, в якій задіяні і бізнес, і влада. Один з перших проєктів JetBeep, реалізований спільно з владою міста, — оплата проїзду в міському електротранспорті. Заходячи в тролейбус чи трамвай, людина, яка завантажила додаток EasyWallet UA, може заплатити за проїзд в один клік — навіть без використання валідатора чи QR-коду. Для цього в телефоні мають бути постійно підключені мобільні дані та увімкнений Bluetooth.

«Пасажирам вже не потрібно заходити на спеціальні сайти, шукати QR-коди по салону чи купляти квиток у водія, що інколи дуже не зручно в переповненому транспорті. Маючи наш електронний гаманець, клієнту в електротранспорті відразу приходить push-повідомлення для здійснення оплати за проїзд. Одне натискання — і готово», — розповідає Олексій Даців.

Міські сервіси в смартфоні

Крім оплати проїзду, додаток EasyWallet дозволяє дізнатися про всі сервіси Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), зокрема про черги та номери робочого місця адміністратора. Також через додаток можна отримати швидкий доступ до персональних даних та інформацію про прийняття документів, терміни розглядів і готовність послуг.

Зі слів Олексія Даціва, невдовзі додаток застосовуватимуть і в Головному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ. Зокрема, за допомогою EasyWallet можна буде дізнатися інформацію про реєстрацію чи перереєстрацію транспортних засобів, отримання номерних знаків, водійські посвідчення тощо.

«Коли наш клієнт потрапляє у ЦНАПи чи сервісні центри МВС, йому автоматично приходить повідомлення зі словами вітання у стінах закладу. Далі у смартфоні випливає все потрібне меню з навігацією. Наприклад, якщо потрібно змінити номерні знаки чи водійські права старого зразка на нові, у телефоні відразу з’явиться відповідь, до кого і куди саме рухатися далі», — пояснює Олексій Даців.

Можливості і для львів'ян, і для туристів

Також у додаток EasyWallet входитиме Lviv City Card, що дає можливість скористатися туристичними послугами у Львові. Але якщо зі звичайною карткою Lviv City Card клієнту треба запам’ятовувати музеї, які до неї входять, то додаток пропонує більш інноваційне рішення — якщо ви проходите повз заклади, телефон сам підкаже, що саме цей музей чи ця пам’ятка входить у Lviv City Card. Крім того, компанія тестує пілотний проєкт дисконтних програм у ресторанах, кав’ярнях, мережах магазинів, різного роду ритейлах. Як пояснює Олексій Даців, принцип роботи тут схожий до попередніх — як тільки власник мобільного гаманця зайде, приміром, у заклад харчування, датчик його розпізнає.

«Крім привітального слова, на смартфон клієнту можуть прийти персональні пропозиції від закладу та знижки. На касі оплата здійснюється також легко і просто. Маючи електронний гаманець, телефон достатньо просто прикласти до датчика, який є у стінах закладу. Той реагує, світиться синім кольором, а на телефоні випливають картки для оплати. Один клік — і оплату здійснено», — каже він.

Персоналізовані пропозиції додаток пропонує й для відвідувачів кількох магазинів та торговельних мереж.

«Із додатком є можливість маркетингової двосторонньої комунікації. Наприклад, щодня кожен з нас ходить у магазини. Щоб спростити цей процес, клієнту на смартфон приходять різні пропозиції зі знижками, а сам заклад може сформувати спеціальну індивідуальну пропозицію. Наприклад, знаючи з попередніх історій покупок, що ви любите кисломолочні продукти, вам можуть запропонувати новинку або ж кефір чи йогурт за хорошою ціною. Крім того, на полиці може бути вказана одна ціна, а для вас — інша, набагато вигідніша», — розповідає Олексій Даців.

Додаток EasyWallet в електротранспорті використовує вже більше 20 тисяч користувачів, частина з них — практично щодня. Також зростає кількість тих, хто застосовує мобільний гаманець для інших покупок.

«Ми хочемо, щоб кожен мешканець використовував наш додаток упродовж цілого дня: починаючи від транспорту і завершуючи кафе та торговими мережами. Наступна наша ціль — об’єднати онлайн і офлайн. Приміром, шукаючи взуття на сайті якоїсь компанії чи фірми, згодом смартфон зможе нагадати клієнту, що поблизу є саме той магазин, взуття якого він нещодавно переглядав — можна туди завітати, аби приміряти і придбати», — каже Олексій Даців.

Якщо ж клієнт не бажає отримувати «підказки», усі функції в додатку можна легко відключити, залишивши лише картки лояльності. Скористатися додатком можуть навіть діти, якщо їм батьки відкрили та завантажили юніорські банківські картки — це обов’язкова умова, адже усі процеси контролюються та верифікуються.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!