В 2017-му році в Україні можуть запустити зв’язок 4G

2282 0
Мобільні оператори «Київстар» ,«Vodafone-Україна» та «lifecell» підготовлюють свої мережі до зв’язку 4G.
фото: cdn2.nextinpact.com

фото: cdn2.nextinpact.com

Мобільний оператор «Київстар» підготував 70% своєї радіомережі до впровадження 4G і має намір до кінця другого кварталу 2017 року збільшити цей показник до 100%. Про це повідомляє interfax.com.ua.

В 2015-2016 роках «Київстар» інвестував в інфраструктуру 9,4 млрд грн, разом з вартістю 3G-ліцензії.

Як повідомила PR-директор «Vodafone-Україна» Вікторія Рубан, 89% мережі оператора готові до впровадження 4G: «Інвестиції в мережі протягом 2015-2016 років склали 10 млрд грн, разом з вартістю 3G-ліцензії» .

Читайте також: У країнах Євросоюзу скасують плату за роумінг

В прес-службі компанії lifecell не уточнили у відсотках свою готовність до підключення  4G, але розповіли, що все обладнання, встановлене оператором в рамках впровадження 3G, готове до запуску LTE (4G).

Очікується, що восени 2017-го року будуть проведені два тендери на запровадження зв’язку 4G в діапазонах 2600 МГц і 1800 МГц.

Як  прогнозував генеральный директор компанії "Ericsson Україна" Эндрю Шомахія мережа 4G (LTE) може з’явитися спочатку в Києві через пів року після проведення конкурсів.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!