В Україні новостворений малий бізнес не перевірятимуть 3 роки

6536 0
30-го грудня Президент України підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні». Він спрощує підприємницьку діяльність в Україні, зокрема, податкова великою мірою перестає контролювати й починає консультувати.
Фото: news.dtkt.ua

Фото: news.dtkt.ua

За словами Петра Порошенка, Законом звільняються на три роки від будь-яких перевірок новостворені підприємства, якщо вони мають обіг менше ніж 3 млн грн, - повідомляє прес-служба Президента.

Також зазнали змін функції Податкової інспекції, адміністрування податків, ціноутворення, податок на прибутки, система сплати ПДВ тощо. Крім того, важливою зміною є те, що Міністерство фінансів матиме доступ до реєстрів відшкодування податку на додану вартість. Зі зведеною таблицею прийнятого закону можна ознайомитися ТУТ.

«Податкові інспекції на рівні районів перетворяться з контрольних та перевіряючих органів на консультативні. Це дуже важливо. Саме такою ми повинні бачити податкову інспекцію, коли підприємець туди звертається та отримує консультації», - підсумував Петро Порошенко.

Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу 21 грудня 2016-го року, а Президент підписав Закон та ввів його в дію напередодні Нового року.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!