В Україні починають випробовувати вітчизняні ліки від Covid-19

4646 0
Вивчається можливість комплексного використання цього засобу як для лікування коронавірусної хвороби, так і для профілактики захворювання.
фото: exzim.3dn

фото: exzim.3dn

В Україні стартують клінічні дослідження вітчизняного лікарського засобу, який, за попередніми висновками українських учених та виробників, можна застосовувати для лікування коронавірусу. Про це повідомили у Офісі президента.

Зазначається, що препарат здатен суттєво знижувати або повністю нейтралізувати загрозу смерті від ускладнень, які спричиняє для організму людини коронавірусна інфекція. Крім цього, вивчається можливість комплексного використання цього засобу як для лікування коронавірусної хвороби, так і для профілактики захворювання.

Читайте також: У ВООЗ розповіли, звідки міг взятися коронавірус

Додамо, що наразі в світі ліків від коронавірусу немає, натомість медики лікують лише симптоми. На початку квітня у США повідомили про успішні результати вакцини проти коронавірусу, а український президент пообіцяв мільйон доларів за вакцину.

Нагадаємо, що МОЗ затвердило єдиний протокол лікування хворих на коронавірус, за яким при госпіталізації пацієнта обстежуватимуть за чотирма показниками. Водночас Україна отримала три тисячі упаковок експериментального препарату «Плаквеніл» для лікування інфікованих коронавірусом. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!