В Україні запустили онлайн-платформу з інформацією про лікування Сovid-19

1652 0
У МОЗ нагадують, що лише лікар може призначати ліки і лише під його контролем має відбуватись лікування.
Фото: adm.abo.media

Фото: adm.abo.media

МОЗ запустило онлайн-платформу з інформацією про застосування ліків при Сovid-19. Ресурс створений Державним експертним центром (ДЕЦ) і має інформувати про препарати, що використовують під час лікування коронавірусної хвороби.

Утім користувачам наголошують, що не ідеться про самолікування. Ті чи ті препарати може назначати лише лікар і лікування має відбуватись лише під його контролем.

Читайте також: Де на Львівщині найбільше хворіють на коронавірус

На платформі ліки, що включені в протокол лікування С-19, поділені на групи, для кожного препарату вказано назву діючої речовини, описані можливості його застосування та його дія при лікуванні коронавірусу. Також вказуються застереження для використання того чи того препарату.

«Немає специфічної терапії, яка впливає на вірус, але є низька препаратів, які ми включили в протокол за рекомендацією офіційних інституцій США, Канади, ЄС, Японії, Австралії. І на цій платформі ви зможете отримати інформацію про дію ліків. Нагадую, що призначення медпрепаратів є виключно компетенцією лікаря», – прокоментувала заступниця керівника МОЗ Ірина Микичак.

Читайте також: Пережити епідемію. Що робити, якщо ви захворіли на коронавірус

Вона додає, що експерти МОЗ та українські лікарі постійно обмінюються досвідом з іноземними колегами щодо заходів у боротьбі Сovid-19 – проводять телемости із медиками з Китаю, США та іншими. Також досвідом у лікуванні хворих на коронавірус діляться українські лікарі, які повернулись з Італії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!