В українських вишах зменшили кількість бюджетних місць

2538 0
Найбільше держзамовлення фахівців скоротили за напрямом підготовки «молодший спеціаліст», але додали місць на магістратурі.
Фото: clutch.ua

Фото: clutch.ua

Кабмін затвердив обсяги держзамовлення у 2018-2019 роки, згідно з яким державне замовлення зменшили на 9,6%. Про це інформує прес-служба Мінекономрозвитку.

Читайте також: Як подати документи на бакалаврат. Інструкція

Загальний обсяг фахівців передбачили у кількості 191100 осіб, із яких за денною формою навчання — 171355 особи, що в порівнянні з 2017 роком, менше на 9,6 і 9,5% відповідно.

«Із цього року ми запропонували заборонити перерозподіл держзамовлення між галузями, з наступного року запроваджується ще кілька важливих змін. Наприклад, пропонуємо підвищену стипендію для студентів за інженерними, технічними, аграрними спеціальностями, яких наразі дуже потребує промисловість, ІТ-сфера», — прокоментував рішення міністр економічного розвитку та торгівлі України Степан Кубів

Читайте також: Як подати документи на магістратуру. Інструкція

Найбільше держзамовлення фахівців скоротили за напрямом підготовки «молодший спеціаліст» – на 30,5%, натомість для магістрів кількість місць збільшили на 0,4%.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!