В Укренерго визначили дні, коли у Києві та області не вимикатимуть світло

724 0
По всій Україні, починаючи з 8 лютого, будуть змінені ліміти споживання, при цьому в кожній області в один із днів протягом двох тижнів не буде обмежень.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

У кожній області почергово на один день повністю будуть зняті обмеження споживання. Оскільки в енергосистемі дефіцит потужності, спричинений російськими атаками, одночасно в областях, де не проводяться виміри в конкретний день, ліміти споживання можуть бути дещо знижені. Це необхідно для того, щоб були проведені вимірювання фактичного споживання в кожній області. Про це повідомили в Укренерго.

У Києві таким днем визначено 17 лютого, а в Київській області 10 лютого.

Читайте також: у які дні не вимикатимуть світло на Львівщині

Завдяки цьому фахівці Укренерго бачитимуть, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії. Таке дослідження, яке називається режимним виміром, дозволяє визначити, скільки саме зараз споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми. Такі вимірювання дадуть можливість враховувати при встановлені лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання.

Нагадаємо, найближчими днями ситуація з поставками електроенергії в Києві та інших регіонах може погіршитись. Така ситуація може скластися через несприятливі погодні умови, унаслідок яких зросте навантаження на енергосистему.

Ігор Ющенко

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!