В Уряді хочуть покрити 4G-мережею 95% України

2550 0
Серед мобільних операторів перерозподілять частоти для 4G.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про перерозподіл частот у діапазонах 800-900 мегагерц для розвитку мережі мобільного інтернету четвертого покоління (4G) в Україні. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 5 лютого, повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Завдяки перерозподілу частот вже у перших числах березня оператори оновлять свої ліцензії. У квітні свою мережу почне розвивати оператор «Інтертелеком», а у липні  мобільні оператори великої трійки», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Високий стандарт. Що таке 4G і що треба, аби ним користуватися 

За його словами, швидший перерозподіл мереж має сприяти тому, що до 2024 року 4G буде присутнім на 95% території України. Зокрема, розвиватимуть покриття транспортної інфраструктури, населених пунктів.

«Українці зможуть повноцінно користуватися перевагами цифрового світу, зокрема у сферах освіти, медицини, електронної комерції, адміністративних послуг, розвитку електронної демократії», – додав він.

29 жовтня 2019 року уряд підписав меморандум про поширення мобільного інтернету на всій території України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!