Верховна Рада звільнила весь склад ЦВК

1470 0
За проєкт постанови проголосував 341 депутат.
ілюстративне фото: Reuters

ілюстративне фото: Reuters

Верховна Рада достроково звільнила всіх членів Центральної виборчої комісії. Про це повідомляє Українська правда.

За проєкт постанови №2127 проголосував 341 депутат. Проти – 41 депутат, утрималися 2 нардепи. Фракції «Європейська солідарність» і «Голос» не дали жодного голосу.

Питання про припинення повноважень ЦВК включили до порядку денного без голосування й розглядали його за скороченою процедурою. Представник президента у парламенті Руслан Стефанчук перед голосуванням відзначив, що звільнення всіх членів ЦВК відбувається «за вмотивованим поданням президента».

Читайте також: У Раді підтримали введення митного безвізу

Натомість заступниця голови комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Аліна Загоруйко повідомила, що комітет підтримав дострокове припинення повноважень усього складу ЦВК. За її словами, президент вбачав недостатню виваженість дій чинних членів ЦВК.

Додамо, що цей склад Центрвиборкому пропрацював один рік замість семи.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!