Від завтра Іспанія вводить обмеження для українців

1347 0
В’їзд туристів з України буде можливий за умови повної вакцинації.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Влада Іспанії обмежує в’їзд українців від завтра, 15 листопада. Відтепер туристи з України зможуть перетнути іспанський кордон, маючи Covid-сертифікат. 

Читайте також: ЄС виключив Україну із зеленого списку. Що це означає 

Відповідну інформацію опублікували на сайті міністерства охорони здоров’я Іспанії, передають Авіановини. 

Наразі потрапити до Іспанії можна було без вакцинації, тестів та карантину, але за умови заповнення анкети про здоров’я перед вильотом. 

Сертифікат про вакцинацію від коронавірусу починає діяти через 14 днів з дня отримання останнього щеплення. Карантин та тести при цьому не потрібні. 

Додамо, що Іспанія визнає такі вакцини:

  • AstraZeneca, включно з Covishield;
  • Moderna;
  • Pfizer-BioNTech;
  • Sinovac (Coronavac);
  • Sinopharm BIBP;
  • Johnson & Johnson / Janssen;
  • COVAXIN (Bharat Biotech International Ltd).

Читайте також: Куди полетіти зі Львова: вікенд у Ґданську – місті, що стало феніксом

Нагадаємо, що Європейський союз оновив «зелений список» країн, для туристів з яких рекомендують відкрити кордони. Україну з цього переліку виключили.

Відповідне рішення ЄС про виключення тієї чи іншої країни із «зеленого» списку не скасовує безвіз, воно лише вводить тимчасові обмеження на несуттєві (туристичні) поїздки задля протидії поширенню коронавірусу.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!