Вночі у Львові «мінували» два вокзали. Доповнено

2328 0
Правоохоронці обстежили обидва вокзали, втім вибухонебезпечних пристроїв не знайшли.
ілюстративне фото: Варіанти

ілюстративне фото: Варіанти

Вночі, 13 червня, о 1:45 невідомий телефоном повідомив про замінування Центрального залізничного вокзалу на площі Двірцевій, 1 та автовокзалу №1 на вулиці Стрийській, 109. Про це інформує Департамент із питань цивільного захисту Львівської ОДА,

Читайте також: Що робити, якщо ви знайшли вибухівку

Обидва вокзали обгородили та обмежили до них вхід. Із автовокзалу вивели 11 осіб, а з залізничного — понад 400, серед яких і працівники. 

О 4:11 працівники Нацполіції та надзвичайники разом із кінологами завершили обстеження вокзалів та не виявили на місцях вибухонебезпечних предметів. Наразі правоохоронці встановлюють особу аноніма, який повідомив про фальшиве замінування. Додамо, що додаткових вимог, щоб відвернути ймовірні вибухи не висували.

Станом на 10:30 13 червня в ГУ СБУ у Львівській області повідомили, що затримали чоловіка, який «мінував» обидва львівські вокзали. Ним виявився мешканець Житомирщини, який причетний також до анонімних повідомлень про мінування декількох об'єктів у Києві. Правоохоронці вже затримали чоловіка у одному із райцентрів Житомирської області. Йому загрожує позбавлення волі від двох то шести років із компенсацією витрат правоохоронцям та надзвичайникам. 

Читайте також: Як у Львові реагують на вибухівку. Експеримент

Нагадаємо, днями керівник обласного управління СБУ Олександр Ткачук повідомив, що повідомлення про замінування п’яти львівських бізнес-центрів, що надходили  впродовж двох місяців, надсилали з російського міста Омськ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!