ВООЗ заявляє про початок нової хвилі Covid-19

1730 0
Коли почали зростати показники вакцинації, то почалося зниження кількості випадків та смертності. Утім ці тенденції змінилися, і ми перебуваємо на ранньому етапі третьої хвилі, заявили у ВООЗ.
Photo by Taylor Brandon on Unsplash

Photo by Taylor Brandon on Unsplash

Зараз світ знаходиться на початку третьої хвилі пандемії коронавірусу через штам «Дельта». Про це заявив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус на восьмому засіданні Комітету з надзвичайних ситуацій, повідомляє Укрінформ. 

Читайте також: У Львові тепер щодня можна вакцинуватися від Covid-19. Локації та графік

«Коли ви востаннє зустрічались, рівень захворюваності та смертності у всьому світі досяг нового піку. Але коли почали зростати показники вакцинації в Європі та Північній Америці, ми спостерігали стійке зниження кількості випадків та смертності. На жаль, зараз ці тенденції змінилися, і ми перебуваємо на ранньому етапі третьої хвилі», –  сказав глава ВООЗ.

Гебрейесус нагадав, що Дельта-штам присутній зараз більш, ніж в 111 країнах. У зв'язку з цим ВООЗ очікує, що невдовзі він стане домінуючим штамом, який циркулює в світі.

За його словами, варіант «Дельта» є одним з основних факторів нинішнього зростання заражень, викликаного зростаючою соціальною взаємодією і пересуванням людей.

Читайте також: У Львові запустили запис на масову вакцинацію від Сovid-19

Також глава ВООЗ назвав «шокуючою» нерівність у доступі до вакцин від коронавірусу у світі. Він наголосив, що велика частина населення планети через відсутність такого доступу «знаходиться в повній залежності від вірусу», багато країн все ще не отримали ніяких вакцин, а більшість держав не отримали в достатній кількості.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!