Як львів’яни можуть використовувати сонячні батареї в побуті

5405 1
Сонячні батареї дають змогу забезпечувати оселю круглий рік гарячою водою – до 85% від потреби. А разом з тим – і економити кошти на гарячому водопостачанні.
Фото: ukurier.gov.ua

Фото: ukurier.gov.ua

На сьогодні сонячними батареями облаштовують автозаправики, приватні будинки, гуртожитки, школи та навіть великі ресторани. Їх використовують для нагрівання води за допомогою сонячної енергії. «Окрім гарячої води, також частково такі батареї можуть забезпечувати опалення», – розповів tvoemisto.tv експерт з енергоощадних технологій Віталій Костишен.

Якісним прикладом роботи цього альтернативного виду енергії є готель у Чернівецькій області на гірській вершині – на висоті майже 1 300 м. «Тут фотомодулі забезпечують електропостачання. Опалення проходить на твердому паливі, воду підігрівають у котлах за допомогою сонячних батарей. Також тут є кілька вітрогенераторів. Провести сюди мережі було нереально, за допомогою цих технологій будинок повністю функціонує автономно», – розповів експерт.

Найпростіша система для підігріву води за допомогою сонячних батарей обійдеться у трохи більше, ніж 400 доларів.

«Є й більш складні системи – за ціною приблизно 1-3 тис. доларів. Це система, яка буде забезпечувати гарячу воду з весни до осені. І про проблеми з гарячою водою можна забути. Круглорічна система ще трохи дорожча і забезпечить на 85% гаряче водоостачання», – розповів експерт.

З його слів, сучасні енергоощадні технології дають змогу заварювати чай за допомогою енергії сонця, готувати їжу на природі без дрів чи заряджати мобільний телефон.

Зазначимо, в середньому кожен українець споживає втричі більше енергії, ніж громадянин ЄС. Експерти прогнозують, що запровадження енергоощадних технологій може скоротити енергоспоживання в нашій країні на 40%.

Нагадаємо, у Львові сьогодні стартував Тиждень сталої енергетики. Програма.


Читайте також:
23 Червня, 2014 14:03
666 ... зазначу , конкретно для отаких "зазначувальників" отої триразової різниці в споживанні енергії українцем і громадянином єс , шо їм("зазначувальникам") не завадило б для початку хоча б зрівняти середньодобові температури взимку в Україні і в Німеччині Франції , Іспанії , Італії ... якщо після отакого зрівняння відразу до них не "дійде" , чому не можна апріорі порівнювати якесь загальне енергоспожівання , а не енергоспожівання , котре використовується при виплавці тонни сталі , алюмінюю , виготовленні одиниці певної конкретної продукції і т.і. , то їм вже ніхто не допоможе ... бо "зазначувальник" конкретний дурень і це надовго(назавжди) ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!