Як постраждалим пасажирам маршруток після аварії отримати компенсацію

2896 0
Учора на вул. Шевченка сталася ДТП, у результаті якої перевернулася маршрутка.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

У разі автомобільної аварії потерпілі пасажири маршруток, що бажають отримати грошову компенсацію, мають звертатися до перевізника, що надавав послуги. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів т.в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло.

«Людям треба звертатися до АТП, написати заяву, а далі АТП має звертатися до власника транспортного засобу, що був винуватцем ДТП, щоб його страховий поліс відшкодував збитки, нанесені підприємству. Це може відбуватися через судові позови, можуть бути інші варіанти», – сказав він.

Читайте також: Водії можуть самі складати протоколи про ДТП за допомогою смартфонів. Деталі

За його словами, потерпілі у вчорашній аварії на вул. Шевченка, в результаті якої перекинулася маршрутка, мають право звернутися до ТзОВ «Атто» – перевізника на маршруті № 131.

«Страховка є на АТП і на транспортний засіб, і в разі ДТП люди мають право звертатися до АТП. Але компенсовувати буде той страховий поліс, який був у винуватця ДТП, тобто автомобіліст машини Mercedes, адже виявилося, що водій був в стані алкогольного сп’яніння і порушував ПДР», – додав він.

Читайте також: Безпечні дороги: у Львові збирають гроші на маячки для ремонтної техніки. Як долучитися

Додамо, що маршрут №131 є приміським, а відповідно до закондавства України, кожен пасажир залізничного, морського, внутрішнього водного, автомобільного і електротранспорту України, окрім внутрішнього міського, є обов’язково застрахованим від нещасних випадків з моменту оголошення посадки до завершення поїздки.

Анна Журба, Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!