Як пройшло 9 травня у Львові. Фоторепортаж

5680 0
У Львові біля Марсового поля та Пагорба слави чергували поліцейські.
Фото: Depo.Львів

Фото: Depo.Львів

Сьогодні, 9 травня, львів'яни прийшли на Марсове поле, аби вшанувати загиблих у Другій світовій війні. Вони принесли живі квіти та запалені лампадки. Захід пройшов спокійно. 

Марсове поле у Львові – це радянський військовий меморіал, що розташований на вулиці Мечнікова у Львові. Раніше тут був військовий цвинтар вояків австрійської армії та союзників, які загинули у Першій світовій війні.

До 1927 року на полі було майже п’ять тисяч окремих могил. У 196-1947 роках тіла ексгумували, а на цьому місці облаштували кладовище для солдатів СРСР.

У 70-х роках минулого століття на Марсовому полі створили меморіал та перепоховали жертв радянського терору з Замарстинівської в’язниці.

На Пагорбі слави сьогодні було більш людніше.

Розміщений над Личаківським парком Пагорб Слави – це військовий цвинтар, заснований російською владою у 1914–1915 рр. Цвинтар є пам’яткою історії, археології та мистецтва місцевого значення. Тут поховані солдати, загиблі у Галицькій битві 1914 р. У 1952 році тут спорудили Меморіал воїнів Червоної Армії.

Фото: Depo.Львів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!