Які країни українці відвідували цього року найбільше

884 0
На першому місці у рейтингу – Польща.

У Державній прикордонній службі оприлюднили список країн, куди українці найчастіше їздили протягом першого півріччя цього року. 

Попри карантинні обмеження та зниження пасажиропотоків прикордонники відмічають, що кількість поїздое громадян України до деяких країн значно зросла. Водночас збільшується й обсяг прибуття в Україну іноземців.

Лідером серед поїздок українців залишається Польща, куди за перше півріччя їздило 1,9 млн громадян. Далі Туреччина – 774 тисячі людей, що у шість разів більше порівняно з першим півріччям минулого року. На третьому місці Єгипет з подвійним приростом та загальною кількістю у понад 705 тис. поїздок громадян України.

Читайте також: Українці зможуть подорожувати до Швеції

За ними йде Угорщина (671 тис.), Росія (371 тис.), Румунія (293 тис.), Білорусь (114 тис.), Словаччина (112 тис.), Молдова (106 тис.). 

Щодо іноземних громадян, які найчастіше перетинали український кордон за перші шість місяців цього року, то найбільший приріст простежується серед громадян Турецької Республіки – на 29% більше, аніж минулого року. Також на 6% зросла кількість німецьких туристів.

Загалом, на першому місці серед людей, які здебільшого відвідували Україну – Молдова (368 тис.), далі Росія (198 тис.), Румунія (109 тис.), Білорусь (96 тис.), Польща (77 тис.), Угорщина (75 тис.), Німеччина (39 тис.), США (34 тис).

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!