Якою буде нова вулиця між Рясним та Левандівкою. Схема

10183 2
У міськраді обрали оптимальний варіант вулиці між вулицями Суботівською та Шевченка.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Нову вулицю, що сполучатиме вулицю Суботівську та Шевченка, прокладатимуть через тунель під залізничними коліями. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник керівника департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Вулиці Творчу та Пластову планують з’єднати дорогою

За його словами, у міськраді розглядали три варіанти перетину колії при будівництві вулиці: регульований переїзд через колію, естакада або тунель під коліями.

«Перший варіант відхилили одразу через велику кількість потягів. Будівництво 500-600 м естакади проектанти оцінили в 250 млн гривень. Ще однією складністю другого варіанту є торф’яне поле», – написав Андрій Білий.

Третій варіант, за його словами, спершу відхилили, оскільки пропонована технологія будівництва тунелю передбачала поетапну зупинку руху частиною колій, що не підтримали в ПАТ «Укрзалізниця». 

Червоним позначено другий  варіант дороги, зеленим – перший

«Пізніше знайшли компанію, що будує метро в Києві, яка попередньо повідомила, що зможе збудувати тунель без впливу на роботу колій. Цей варіант попередньо оцінили в 100 млн грн. Його взяли за основний», – додав посадовець.

Читайте також: У Львові збудують частину вулиці Ряшівської

Наразі у міськраді розробили геологію на частину геології, а після остаточних погоджень із проектантами та будівельниками на проект мають підготувати технічне завдання та виготовити проектно-кошторисну документацію. На основі цього розроблятимуть проект та зможуть розпочати будівництво. Замовником робіт буде ЛКП «Львівавтодор». 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що збудувати вулицю планують до 2024 року, оскільки вона входить у Стратегію розвитку Рясного. Вона має розвантажити вулицю Шевченка та дати можливість сполучити мікрорайон Рясне, Рясне-2 з центром Львова за допомогою громадського електротранспорту.


Читайте також:
11 Вересня, 2019 19:21
Львівна Респект і уважуха.
Е ще розгрузіть перехрестя Пасічна Личаківська!!!
Зєднайте Пасічну з виїздом на Винники в обїзд перехреся. Ви потішите цим сотні львівян які стоять по 40хв в корках зранку та ввечері.
А ще б метро чи швидкісний наземний трамвай по окружній!!! Тодіб люди з сихова не їхали 1.40год в 47а в Рясне!
26 Жовтня, 2018 08:39
Галина Підпис під фото: червоним - другий, зеленим - другий))) а перший ДЕ?)))
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!