ЄБРР надав черговий кредит на розвиток вітрової енергетики на Львівщині

2134 0
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділив компанії «Карпатський вітер» (Львів) кредит розміром 11,6 млн євро на будівництво вітрової електростанції потужністю 9,9 МВт поблизу Старого Самбора на Львівщині.
фото: pravove-pole.info

фото: pravove-pole.info

Із цієї суми 8,5 млн. євро складають власні кошти Європейського банку і ще 3,1 млн. євро — кошти «Фонду чистих технологій».  При цьому зазначається, що загальна вартість будівництва ВЕС становить 17,9 млн. євро. З якого джерела / джерел надійде решта 6,3 млн. євро, не уточнюється. Ймовірно, їх в проект інвестує сама львівська компанія, – пише портал «Альтернативна енергетика».

Відомо, що «Карпатський вітер» підконтрольна бізнесмену Зіновію Козицькому, який також пов'язаний з компанією «Еко-Оптіма». Остання у 2015 році побудувала і ввела в експлуатацію першу чергу ВЕС «Старий Самбір-1» потужністю 13,2 МВт. Проект коштував 20,5 млн євро, з яких 7 млн євро – інвестиції «Еко-Оптіма», а решта – кошти ЄБРР і Світового банку, – йдеться на сайті «EcoTown».

Читайте також: На Львівщині встановлять вітряки за кошти Данії

Коли ВЕС біля Старого Самбора вийде на повну потужність, вона генеруватиме 38 млн. кВт*год. електроенергії, що майже дорівнює обсягу електроенергії, яку Старосамбірський район споживає за рік (40-42 млн. кВт.*год).

Нагадаємо, 19 лютого 2015 року відбулось офіційне відкриття першої черги вітроелектростанції «Старий Самбір-1» у Старосамбірському районі. Проект реалізований спільно з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) та фондом чистих технологій Світового Банку (СБ). 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!