Із 1 грудня в Україні будуватимуть житлові будинки по-новому

2929 0
Міністерство регіонального розвитку опублікувало нові державні будівельні норми.
Фото ілюстративне: Asn.in.ua

Фото ілюстративне: Asn.in.ua

В Україні з 1 грудня вводять низку змін в будівництві та реконструкції житла. Про це повідомляє заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, інформує пресслужба міністерства.

Читайте також: Як в Україні мають виглядати сучасні майданчики для вигулу собак

«Нові ДБН дозволяють проектувати кухні-ніші в квартирах, підвищують вимоги до енергоефективності житла, їх інклюзивності та доступності, регламентують обов’язкові ліфти від 4-го поверху, прибирають застарілу норму проектувати радіоточки в кожній квартирі, дозволяють вбудовувати громадські заклади на будь-яких поверхах та ще багато інших змін. Норми є обов’язковими до виконання і розповсюджуються на нове будівництво, реконструкцію, капремонт та технічне переоснащення житлових будинків до 73,5 м включно. Житлові будинки з більшою висотою регулюються будівельними нормами щодо висотних будинків», – каже Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні будуватимуть ТРЦ з кухнями і душовими для працівників

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!