Політична реклама

З нового року подорожчає алкоголь та сигарети

1410 0
На одному з останніх засідань парламентарії прийняли законопроект, який передбачає підвищення ставок акцизного збору на алкоголь. Зростання податків становить 14%.

Відтак, півлітрова пляшка горілки стане дорожче на 1,70 грн. тільки за рахунок податків. У кожній пляшці кріпленого вина об‘ємом 0,7 літра податкова складова зросте на 20 копійок, а в шампанському — на 42 копійки.

Пляшка коньяку подорожчає до середини року на 7 гривень за стандартну півлітрову пляшку. Але з січня зростання цін складе близько гривні.

У той же час акцизи на натуральні вина і пиво пропонується залишити без змін.

Підвищать також акциз на сигарети без фільтра на 11,7%, або на 8,52 гривні — до 81,22 гривні за тисячу штук, на сигарети з фільтром — на 11,6%, або на 18,91 гривні — до 181,51 гривні за тисячу штук.

Ціна на продукцію без фільтра зросте на 21 копійку, а з фільтром — на 46 копійок.

Джерело: Вкурсе


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!