Скільки коштує оренда житла у Львові. Актуальні ціни

7506 0
Оренда однокімнатної квартири у новобудові Львова на місяць коштує в середньому від 500 доларів.
Умовне фото

Умовне фото

Зараз на ринку оренди житла у Львові вже інші тенденції, ніж були рік тому. Оренда однокімнатної квартири у новобудові Львова на місяць коштує в середньому від 500 доларів або близько 18 350 грн. Про це розповів рієлтор та голова Комітету з інформаційних технологій Спілки фахівців з нерухомого майна України (СФНУ) Олександр Бойко, повідмляє видання Businessua.

«Раніше через великий потік переселенців ціни на оренду житла у місті були дуже високими. Однак наплив приїздів зменшувався, і це призвело до певного зниження орендних ставок у деяких випадках. Що своєю чергою створило більш вигідні умови для тих, хто шукає житло в оренду», – пояснює він. 

За його словами, при переїзді до Львова та оренді більш-менш пристойної однокімнатної квартири неподалік від центру міста варто враховувати, що вартість оренди буде залежати від кількох факторів:

  • району розташування;
  • стану квартири та самого будинку, де вона розташована;
  • площі квартири та загальної конкуренції на ринку оренди.

«Загалом середня ціна оренди однокімнатної квартири неподалік від центральних районів Львова може варіюватися від 12 000−15 000 гривень на місяць. Але варто пам’ятати, що ціни часто залежать від актуальної ситуації на ринку та конкретних пропозицій, які доступні зараз», – каже Олександр Бойко.

Вартість оренди 1, 2 та 3-кімнатних квартир в новобудовах та на вторинці може значно варіюватися залежно від району розташування та рівня комфорту житла.

Читайте також: Як у новобудовах Львова змінилася вартість найдешевших квартир. Дослідження

«Наприклад, райони ближче до центру та з розвиненою інфраструктурою, такі як Шевченківський, Франківський або Галицький, можуть мати вищі ціни через популярність та зручне розташування. З іншого боку, райони подалі від центру, наприклад, Сихівський чи Залізничний, можуть пропонувати більш доступні ціни на оренду», – пояснює рієлтор.

Шевченківський, Франківський та Галицький райони:

  • однокімнатна – 10 000−15 000 грн;
  • двокімнатна 13 000−20 000 грн;
  • трикімнатна 16 000−30 000 грн.

Личаківський, Сихівський:

  • однокімнатна 9 000−16 000 грн;
  • двокімнатна 15 000−20 000 грн;
  • трикімнатна 16 000−30 000 грн.
Читайте також: Ціни зросли у кілька разів. Яка ситуація з нерухомістю у Львові


Залізничний:

  • однокімнатна 9 000−13 000 грн;
  • двокімнатна 13 000−16 000 грн;
  • трикімнатна 16 000−20 000 грн.



Нагадаємо, що детальніше про те, як війна та зміни в країні впливають на ринок нерухомості, можна дізнатися у матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!