За паркування на виділеній смузі на пр. Свободи авто забиратиме евакуатор

2435 0
На проспекті Свободи у Львові на ділянці від вулиці Городоцької до вулиці Гнатюка облаштовують окрему смугу для руху громадського транспорту, що дозволить автобусам курсувати швидше. Якщо на цій смузі люди паркуватимуть автомобілі, то евакуатор забиратиме їх на штраф майданчик, запевняють міські чиновник.
Фото групи Львів транспортний / ВелоЛьвів

Фото групи Львів транспортний / ВелоЛьвів

Міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення виділити окрему смугу для руху громадського транспорту, розповів заступник голови Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля: «Зараз проводяться роботи з облаштування цієї окремої смуги спеціальним гумовим бар’єром, щоб приватному автотранспорт було важче заїжджати на цю смугу, і щоб цією смугою рухався тільки громадський транспорт. Будуть облаштовані необхідні дорожні знаки, відповідно до схеми руху громадського транспорту. Крім того, якщо порушники будуть паркуватися на цій смузі, то евакуатор забиратиме такі авто на штраф-майданчик». Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.

Вартість робіт разом з облаштуванням дорожніх знаків та розмітки складає близько 200 тис. грн. Роботи планують закінчити наступного тижня.

Зазначимо, виділену смугу почали облаштовувати вчора вдень. А ввечері на ній вже паркувалися автомобілі.

У Львові вже є приклад окремої смуг для руху громадського транспорту – на вулиці Січових Стрільців, яка розділена велодоріжкою на смуги для приватного та громадського транспорту.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!