Політична реклама

Завтра у Львові активісти ініціативи "Дайте пройти" залишатимуть перші наліпки на автомобілях порушників

1797 8
Завтра, 22 березня, активісти facebook-спільноти "Дайте пройти" організовують рейд в центрі Львова по місцях, де автомобілісти найчастіше порушують правила стоянки та паркування. Про це повідомляють на офіційній сторінці інтернет-ініціативи.

"Наліпки (діаметр - 30 см) клеїмо на лобове скло, але лише тим автомобілям, які заважають пішоходам. Коли водій в салоні, просимо перепаркуватись, якщо чуємо відмову - ліпимо. Якщо водій зриває наліпку, клеїмо наступну, доки не передумає", - пише активіст ініціативи "Дайте пройти" Левко Стек. 

Нагадаємо, у лютому міські посадовці Львова заявили, що практично не мають впливу на водіїв, що порушують правила стоянки та паркування.

"Станом на сьогодні місто майже не має важелів впливу на незаконно припарковані автомобілі. Евакуатори ми не можемо використовувати... Зараз реально вплинути на водіїв можуть лише працівники ДАІ", - цитувала слова директора ЛКП «Муніципальна дружина» Семена Мисяка прес-служба ЛМР.

Пізніше, 14 березня, під час проведення конкурсу "Міс Львів 2012", навпроти Львівського оперного театру водії (порушуючи правила) припаркували, за різними даними, від 20 до 60 машин. А працівники міського управління ДАІ Львова, яких викликав активіст спільноти "Дайте пройти" Левко Стек, склали усього "більше 10 протоколів".

"Був вражений такою штукою: інспектор повідомляє водію про порушення і хоче складати протокол. Той просто закриває двері, тисне на газ і зі скреготом втікає. Я запитую в даівця - і шо далі?? Відповідь - нічого", - повідомляв Л. Стек. 

Зазначимо, за даними прес-служби Львівської міської ради, у Львові є 100 офіційних паркувальних майданчики (більше ніж 3 тисячі місць), з яких - в центрі 32 звичайних майданчики, 15 майданчиків для службового паркування і 4 для туристів.  Штраф за паркування у забороненому місці  складає 255-340 грн.

17 Квітня, 2012 04:37
Ромко Олексію, пішоходів більше - не змушуй їх до радикалізму з пробитими колесами.
Хай краще біде НЕ вчить!
22 Березня, 2012 01:40
Євген Оу! Як круто, я сам не із Львова, з Тернополя (не далеко втік). Ініціатива дуже крута, ця проблема спостерігається і в Тернополі, та думаю таж ситуація по всій Україні.
Хороша ідея, щеб найти хтоб фінансував оці наклейки (може якась політ. сила, чи громадська організація :)
Олексію, зараз в Тернополі у Львові мабуть те саме... в центер їдуть всі кому тільки не лінь, буде місце "нормально" запаркуватись - паркуються нормально, нема місця - паркуються як попало. А от коли будуть ліпити наклейки, тоді Водій подумає, а чи варто гнати авто в сам центр, чи може десь трішки подалі припаркуватись... Хоча проблема не тільки в центрі міста, зараз і в жилих мікрорайонах теж саме, тротуари трішки підняті, тай прибирався із них сніг (хоть якось, хоть трішки) а на дорозі повний капець був, як кажуть води по сам тротуар було, і стоять машини припарковані, він машину поставив на тротуарі щоб ноги не мочити, а всі остальні хай її обходять - як хочуть.
Наклейки в самий раз, бо мені інколи хочеться достати ключ від квартири і написати на такій машині хто її власник.
21 Березня, 2012 16:07
О.... Погоджуюсь з Романом. Свою **** на 2 км можна і пішки поносити, не такий вже в нас і центр великий. Мусять люди навчитись поваги і культури одне до одного, як водії, так і пішоходи.
21 Березня, 2012 15:09
Роман Я водій із стажем 8 років, тим більше живу в центрі міста. Але коли справи на відстані 2 км машини просто не беру - ходити пішки корисно, а от таку історію із джипом спостерігав саме вчора: новенький паркетник запаркувався біля Арсеналу .... зсунути його не могли водій трамваю з пасажирами ходили довкола ... шукали водія. Я б казав такі машини таранити і штрафувати. Якщо я поставлю своє Поло таким чином то ясам собі винен. Робота роботою, дорога дорогою, але автівки на тротуарах чи пішоходи що переходять де хочуть - це вже вияв неповаги до оточуючих.
21 Березня, 2012 15:04
водій Підтримую Олексія!
Хай спочатку їздити навчаться і на авто чесно заро[***].
21 Березня, 2012 14:11
Олексій Перед тим як щось стверджувати, що і як носити скористайся моєю порадою. Інакше в тебе є картина бачення тільки пішохода і вона дуже субєктивна. Та сама медаль.
За 5 років водіння, таку ситуацію з джипом бачив раз чи два. І також не одобрюю.
21 Березня, 2012 14:01
Роман Центр не такий великий можеш Олекса свою [***] ногами переносити :) Без образ ... але багато автовласників спокійно ставлять джип на трамвайну колію і творять пробки на всю підвальну ... як то кажуть у медалі два боки
21 Березня, 2012 13:54
Олексій Активістам спершу треба дати на місяць по машині і роботу яка вимагає руху по центру з частим паркуванням.
Ну а тоді якщо захочуть, хай ліплять...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!