Політична реклама

Влада Львова "не має впливу на водіїв, які неправильно паркуються". Львів`яни беруть усе в свої руки

2394 5
"Станом на сьогодні місто майже не має важелів впливу на незаконно припарковані автомобілі. Евакуатори ми не можемо використовувати... Зараз реально вплинути на водіїв можуть лише працівники ДАІ", - цитує слова директора ЛКП «Муніципальна дружина» Семена Мисяка прес-служба ЛМР.

«Невідповідальні водії дозволяють собі паркуватись на газонах, хідниках та інших недозволених місцях. Ми змушені ставити стовпці, турнікети, аби унеможливити заїзд та паркування», - розповіла голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк.

Із вимогою повернути евакуатори для очищення тротуарів від припаркованих автомобілів, штрафувати порушників і докласти більше зусиль для облаштування паркувальних місць у Львові виступають користувачі соцмереж:

"Нас дістало, що вузькі тротуари львівських вулиць перегороджені автомобілями. Ми хочемо ходити пішохідною частиною вулиць і не порушувати правила дорожнього руху", - пишуть адміністратори групи "Дайте пройти" у facebo ok.

Зараз у спільноті 138 учасників. Вони фотографують автомобілі, які заважають їм пройти або проїхати з візком (так, щоб можна було розібрати номерний знак) і викладають світлини на сторінку групи.

"Якщо на якомусь із фото машина вашого знайомого - спробуйте пояснити йому, що він у цьому місті не один, і навіть брак паркувальних місць не виправдовує такої поведінки. Якщо на фото ваша машина - будь ласка, не паркуйтесь як мудак", - пишуть у facebook-спільноті.

 

(фото Романа Коника)

(фото Маркіяна Барана)

Подальші плани спільноти - приклеювати або прикріплювати до авто чи популярних серед порушників місць флаєра із проханням дотримуватись правил паркування. Один із варіантів:

 

Нагадаємо, штраф за паркування у забороненому місці у Львові складає 255-340 грн. Контролювати дотримання правил паркування повинна ДАІ. Зв`язатись із працівниками прес-служби ДАІ Львова сьогодні "Твому місту" не вдалось. Але як раніше проблему паркування на вулиці С. Крушельницької коментувала інспектор ВДАІ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області Ірина Пилат, виконувати такі рішення даївці не мають ресурсів:

«Щоб це рішення виконати, треба туди поставити наряд Державтоінспекції, які будуть нести там службу і звідти не будуть від`їжджати. Але стількох працівників у нас наразі немає", - зазначала І. Пилат.

Покарати порушників пост-фактум, за словами інспектора, майже нереально: водіїв може не бути на місці.

Додамо: за даними прес-служби Львівської міської ради, у Львові є 100 офіційних паркувальних майданчики (більше ніж 3 тисячі місць), з яких - в центрі 32 звичайних майданчики, 15 майданчиків для службового паркування і 4 для туристів.


Читайте також:
28 Березня, 2012 23:40
до пішохода Та де ви тут бачили пішохідний перехід??? Там немає знаку переходу для пішоходів з жодної сторони!
А то що машина криво стоїть - ну то ви, шановний, вже примахалися...
13 Лютого, 2012 12:43
Пішохід олена: А от щодо фото червоної Мікри - автор фото неправий - там є більше 2 м для пішоходів, вчіть ПДР.
----------------------------------------------------------
Ну по перше, стати можна би було і акуратніше, а не раком поперек хідника, а по-друге, там пішохідний перехід в обидва боки, паркуватися до якого згідно ПДР, можна не ближче 10м :)
12 Лютого, 2012 17:08
Pit До Олени:
Які правила ПДР вчити? Водій не має права ні заїзджати ні тим більше паркуватися на пішохідній зоні - хіднику, хоч 20 м. там хай буде.
11 Лютого, 2012 18:04
олена В першу чергу треба навести порядок з паркуванням на Крушельницької, Коперника і відремонтованій Личаківській! Бо знаки там ніякі не діють ні на кого.
А от щодо фото червоної Мікри - автор фото неправий - там є більше 2 м для пішоходів, вчіть ПДР.
10 Лютого, 2012 20:24
Павло Ті, хто паркуються біля Віденської Кави, звужують потік в самісінькому центрі з двох колій до однієї і створюють корок.
Таких випадків, коли пару автомобілів створюють проблеми всім, хто рухається містом - безліч.
З іншого боку, знаки поставлені таким чином, що де б ти не паркувався - всюди порушення правил.
Вихід один - в денний час паркування всюди має бути платним. В той же час, коли це не критично - ввечері, вночі - паркування має бути дозволеним в багатьох місцях. Знаки і парвила мають бути гнучкими.
Брати машину в центр має бути не вигідним. Або плати - або паркуйся відосно далеко.
На всяк випадок - я водій. І я їздив в дуже багатьох країнах світу. В Нью-Йорку, наприклад, можно цілком офіційно і безкоштовно паркуватись в 10 м. від Wall St. на вихідних, що я і зробив. Поліцай підтвердив, що я не порушив нічого - на вихідних немає напливу машин і паркування дозволено.
В той же час у Відні є зони в місті, кожна із своєю оплатою паркування. І я змушений був ставити на ніч машину за мостом, десь метрів 300 від того місця, де я жив - тому, що там було безкоштовно.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!