Зеленський підписав указ про створення «Королівських Бескидів» на Львівщині

1536 0
А також погодив створення ботанічного заказника загальнодержавного «Долина ірисів» та парку пам’ятки садово-паркового мистецтва «Адамівка» у Трускавці.
Фото: Руслан Гречаник

Фото: Руслан Гречаник

Президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про створення національного природного парку «Королівські Бескиди» на території Львівської області.

Документ спрямований на збереження, відтворення, ефективне використання природних комплексів Українських Карпат, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність.

До території парку мають включити майже 9 тис. га комунальних земель, що перебувають у підпорядкуванні «Старосамбірського дочірнього лісогосподарського підприємства «Галсільліс».

Уряд повинен передбачати у проєкті закону про державний бюджет України на 2021-й і наступні роки кошти, необхідні для функціонування національного природного парку «Королівські Бескиди»

Крім того, Президент України підписав укази про створення на Львівщині трьох заповідних об’єктів загальнодержавного значення – Національного природного парку «Королівські Бескиди» на території Старосамбірського району, ботанічного заказника загальнодержавного «Долина ірисів» та парку пам’ятки садово-паркового мистецтва «Адамівка» у Трускавці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!