Зеленський відправляє українських лікарів до Італії

2962 0
Також до Італії відправлять партію медичного спирту.
Фото: Главком

Фото: Главком

Володимир Зеленський підписав указ про надання допомоги Італії в боротьбі з пандемією коронавірусу, за яким до Італії відправлять бригаду українських медиків.

Читайте також: Україна отримала експериментальний препарат для лікування Covid-19

За словами президента, це варто зробити, поки в Україні поширення хвороби ще не досягло піку.

«Українські фахівці отримають неоціненний досвід, допоки в нас немає піку хвороби. І повернуться, коли будуть найбільш потрібні вдома. Цей досвід не можна нічим замінити. За цей час ми просунемося вперед у лікуванні COVID-19 і матимемо фахівців, які вивчать різні випадки лікування в Італії», – каже Володимир Зеленський.

Роботу медиків та їх захист буде оплачувати Україна, а проживання і харчування надаватиме італійська сторона.

Список лікарів, які поїдуть до Італії, визначать згодом частково Міністерство охорони здоров'я, частково – Міністерство внутрішніх справ.

Президент запевнив, що українські спеціалісти матимуть захист та спецзасоби – від захисних костюмів до масок. Крім цього, в Італію як допомогу відправлять партію медичного спирту. Своєю чергою, Італія теж надасть допомогу Україні.

Читайте також: Сидіть вдома – це не грип. Медик лікарні у США про роботу під час пандемії коронавірусу

Нагадаємо, що Італія стала епіцентром коронавірусу у світі, де зареєстрували вже 115,2 тис. заражених людей, із яких майже 14 тис. померли і 18,3 одужали.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!