Історія мого ДТП або Користуйтесь пасками безпеки навіть у місті

3906 0
Будьте здорові. Дотримуйтесь швидкості і дистанції. Користуйтесь пасками безпеки навіть в місті. А на трасі, взагалі за замовчуванням.
Фото ілюстративне. Хмарочос

Фото ілюстративне. Хмарочос

Цей коронавірусний рік, як ніколи потребує від нас уважності та обережності. На вулиці, у транспорті, крамницях, за кермом авто.  Навіть у найпростішому – наприклад, у користуванні паском безпеки. На жаль, на практиці цієї поради мало, хто дотримується. Про історію свого ДТП і те, що реально врятувало життя – водійка авто Олеся Жегулович.

Історія про ДТП. Усі живі. Про користь паска безпеки для водіїв. Подробиці. 28 червня о 20.30 на мості у Рясне сталась аварія. Ford Fusion – то мій.

Рухаючись в напрямку Рясне з дозволеною швидкістю 50 - 60 км/год (погодні умови, дощ, слизька дорога) в крайній правій смузі мені на зустріч вилетіла Мазда. Втікати не було куди. Гальмувала відразу, сильно.

Мене врятувало дотримання правил дорожнього руху. Зокрема,

  • швидкісний режим
  • пасок безпеки – фото сліду, який в мене залишився! Як сказав лікар, я належу до унікальної категорії, хто ще користується ними.
  • подушки безпеки і, як виявилось,  найміцніша супер машина.

В Мазді, яка вилетіла, теж всі живі, але пасажиру – хлопцю не врятували ногу. Йому збирають гроші на лікування.

Отже, висновки:

Хочеться написати про те, що дотримання усіх правил дорожнього руху не дає гарантії, що оминеш аварію!

І написати про те, що не дивлячись на пункт вище, просто необхідно їх дотримуватись і, людоньки, користуйтеся ними! Краще слід від паска, ніж тіло на асфальті!

І про те, що секунда і я з численними забоями, пошкодженнями у лікарні, але дивом жива і без переломів.

І про те, що усе-таки я залишилась без машини, не зрозуміло на який термін. Ремонту не підлягає.

Велике дякую тим водіям, які зупинились, допомогли, викликали оперативно усі служби, надали відео.

Будьте здорові. Дотримуйтесь швидкості і дистанції. Користуйтесь пасками безпеки навіть в місті. На трасі, взагалі за замовчуванням. І мийте руки з милом.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Матеріал підготовлений в межах спецпроєкту «Мобільне місто».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!