Фото: ThinkGlobalLviv та GlobalKids

Фото: ThinkGlobalLviv та GlobalKids

Незалежні від обставин. Яким є дистанційне навчання в інноваційних школах ThinkGlobalLviv та GlobalKids

5164 0
Як у школах і садочках інноваційної мережі ThinkGlobalLviv та GlobalKids відбувається освітній процес, коли інші йдуть на вимушені канікули, та які методи тут використовують, Тvoemisto.tv розпитало в очільниці мережі Надії Дубченко.

Практично усі школи Львова знову пішли на вимушені канікули. У мережі інноваційних шкіл ThinkGlobalLviv та GlobalKids минулого тижня продовжили дистанційну форму навчання, бо упевнені – завдяки діджиталізації усіх процесів, злагодженій роботі вчителів та учнів, онлайн-навчання може нічим не поступатися звичайним урокам. 

Читайте також: Школа по сусідству. Як навчальні заклади можуть вдало функціонувати біля дому

Коли школи Львова та області пішли на канікули, школа GlobalKids продовжила тиждень працювати дистанційно. З чим пов’язане таке рішення?

Одна з цінностей нашої школи – це адаптивність. У час карантинних обмежень саме адаптивність проявила себе у новому форматі – це можливість проводити уроки незалежно від обставин.

Навчальний рік має визначену програму і якщо робити позапланові канікули – це неминуче може призвести до зрушень у навчальній програмі. У результаті – дітям або доведеться додавати уроки понаднормово, або ущільнювати програму та упускати певні теми.

Щоб бути сучасними, треба постійно змінюватися і бути готовими до різних ситуацій. Як у школі відбувається освітній процес та які методи навчання використовуєте в умовах карантину? Чи відрізняються вони від тих, що були під час очного навчання?

Ми повністю готові до дистанційного формату навчання. Уся програма із темами, завданнями та підручними матеріалами інтегрована у нашу освітню платформу. У розкладі вчителі подають посилання на урок, куратор класу слідкує за присутністю студентів на уроках, а за потреб – ще й забезпечує технічні питання.

Діджиталізація усіх процесів – це єдиний секрет успішного та легкого переходу на дистанційне навчання. Ми змогли собі дозволити дистанційну роботу замість тижня канікул.

Читайте також: Кожен п'ятий урок англійською. У Львові відкривають нову приватну школу

Які методи викладання використовують вчителі Вашої школи? Як залучаєте учнів до навчання?

Це авторські курси, інтерактивні методики, власна внутрішня система оцінювання, інститут менторства, проєктна робота, додаткові факультативи, конкурси та багато іншого. Усе це створює ту атмосферу, яка надихає дітей до навчання, розвитку та результатів.

З якою освітньою платформою працюють у школі GlobalKids?

У нас є мобільний додаток, у якому розміщено буквально все: розклад, щоденник, журнал успішності, вибір меню, електронна бібліотека, модулі для індивідуальної та групової комунікації, блог, звіти, документи, інформація про оплату. Кожен учасник навчального процесу має відповідний доступ та може користуватись усіма можливостями платформи.

Вчителі розміщують щодня підсумки дня, фото дітей з навчального процесу. І це надзвичайна цінність для батьків, адже вони щоденно тримають руку на пульсі і відчувають свою залученість.

Як у школі із практичними завданнями при дистанційному навчанні?

Все так само, як і при очному режимі, але з використанням онлайн-тестів. Ми працюємо із увімкненими камерами, на виконання завдань є визначений часовий слот, отже студенти не мають можливості списати чи підглянути. Жодних зловживань. Використовуємо онлайн-тренажери, обмінюємось матеріалами через мобільний додаток.

Цікаво дізнатися – з якими проханнями зверталися батьки: продовжувати навчання, хоч дистанційне, чи піти на канікули?

Батьки хотіли, щоб діти вчились. Цей час відведений програмою для навчання і хороші батьки зроблять все, щоб діти мали якомога кращий доступ до знань. Ми, звичайно, теж хотіли навчати. Вчителі GlobalKids підтримують порядок, дотримуються планів, робочого ритму.

Вимушені канікули – це, насправді, клопіт для всіх.

У нас вже не вперше запроваджують карантин і відправляють дітей на дистанційне навчання. Оцініть минулі періоди, чи змінилася успішність студентів?

Ні, на дистанційному навчанні успішність не змінюється. На щастя, вчителі приділяють достатню увагу поясненням матеріалу, цифровізації завдань та їх перевірці, роботі над помилками. Студенти перебувають у повноцінному навчальному процесі, всі уроки за розкладом, без скорочень. Це дуже важливо – тримати темп і бути в тонусі.

Яку форму для мотивації застосовуєте?

У нас є внутрішня система мотивації – система кепсів. Усього є 12 видів кепсів, діти можуть їх отримувати за різного роду досягнення, а потім обмінювати на цінні подарунки.

Яка школа в Україні чи навіть у світі для вас близька до ідеалів сучасності?

Ми постійно вивчаємо досвід різних навчальних закладів, як в Україні, так і за кордоном. Існує багато гарних та сучасних шкіл і це дуже тішить, адже у нас спільна мета – розумні та успішні діти, які здатні змінювати світ.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Освіта 3.0

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!