Image by kolart2101 from Pixabay

Image by kolart2101 from Pixabay

Що Гвоздович обіцяє зробити для Львова. Аналіз програми

3193 0
Медіа-хаб Tvoemisto.tv вирішив проаналізувати, як кандидати на голову Львівської ОТГ орієнтуються у проблемах міста і як збираються їх вирішувати.

Напередодні місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня, Tvoemisto.tv запитало членів своєї Спільноти про те, якими вони бачать найбільші проблеми в місті. А потім ми пошукали згадки про ці проблеми у програмах кандидатів, щоб дізнатись, як вони будуть їх вирішувати.

Читайте також: Що обіцяє Синютка зробити для Львова. Аналіз програми

Зазначимо, що найбільшою проблемою в місті наші читачі вважають транспортну систему та недостатню мобільність.Топ найбільших проблем в місті виглядає так:

  • недосконала транспортна система або недостатня мобільність (31% учасників голосування назвали це основною проблемою);
  • забудова міста без розвитку інфраструктури (важлива проблема для 22% опитаних);
  • поганий громадський транспорт (найбільшим недоліком вважають 17% опитаних);
  • проблеми з паркуванням (їх назвали 8% опитаних);
  • сміття у місті (5% львів’ян вважають найактуальнішою проблемою);
  • розвиток зелених зон (4% вважають топ-проблемою).

Ще 2% критикує екологічні рішення та дії ради за умов пандемії. 1% – схвильовані безпекою, інженерними мережами, сферою дозвілля та розвитком бізнесу.

Читайте також: Що обіцяє Садовий зробити для Львова. Аналіз програми

Кандидатка: Юлія Гвоздович

Партія: Українська Галицька Партія.

Програма: «Моя програма. Християнські демократи – від слів до дії».

Особливості: програма супроводжується автобіографією, де кандидатка позиціонує себе як «політик нової формації, дружина і матір», а також лідер, організаторка громадської організації «Батьки в дії», координаторка в Українській жіночій демократичній мережі IRI (Міжнародному республіканському інституті). Юлія Гвоздович – депутатка 7-го скликання Львівської міської ради, тож в автобіографії подає список своїх депутатських ініціатив, у якому 26 пунктів.

Юлія Гвоздович представила 25 учасників своєї команди, яких називає «профі у своїй праці чи сфері діяльності» та «готові очолити усі напрямки роботи міста».

Кандидатка цілком асоціює себе з Українською Галицькою партією: «Наша ідеологія – християнська демократія, що засновує політику на християнських цінностях та правах людини. «Ми стоїмо на засадах локальності», «ми розбудовуємо Галичину», – зазначає кандидатка.

Читайте також: Що Васюник обіцяє зробити для Львова. Аналіз програми

Політична програма Юлії Гвоздович поділена на три категорії: «Розвиток та гармонія», «Прозорість та чесність влади», «Комфорт та безпека», кожна з яких містить деталізовані підпункти.

Особливу увагу Юлія Гвоздович звертає на культурні ініціативи – слово «культура» та «культурний» в програмі використали 25 разів. При цьому імідж Львова планують творити з урахуванням його історії: «Впровадимо всесторонній підхід до збереження історичної та культурної спадщини, зокрема, Львова як колишньої столиці Королівства Руського».

У програмі задекларований намір розвивати Львів в європейській перспективі: «Сприятимемо здобуттю статусу Європейської столиці культури у 2027 році, ми маємо стати частиною Європейського культурного простору».

Також в Програмі зроблено акцент на правах людини10 разів зустрічається слово «права». Зокрема, затверджений намір забезпечувати реалізацію соціальних прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на рівні з іншими мешканцями міста, протидіяти дискримінації ВПО, а також сприяти реалізації культурних та релігійних прав кримських татар, що проживають на території громади.

Конкретика: в програмі не вказані дедлайни проєктів, виконавці та бюджети. Проте щодо деяких ініціатив зазначені зацікавлені особи й потенційні джерела фінансування:

  • «розробити проєкт щодо запровадження у Львові системи міської електрички та залучення до проєкту КМУ та ВРУ»;
  • «проводити поетапне каналізування та модернізацію мереж водопостачання та водовідведення житлових будинків Львівської ОТГ із залученням коштів державних цільових програм»;
  • «побудувати екологічний сміттєпереробний завод за межами міста та спільно із ЛОДА створити новий полігон для утилізації сміття».
  • «залучати інвестиції для будівництва нових транспортних розв’язок».

Зіставивши наміри Юлії Гвоздович та УГП із запитами львів’ян, можна дійти висновків: найбільше ініціатив передбачено в сфері транспортної мобільності та розвитку міської інфраструктури. Натомість проєкти, спрямовані на розбудову зелених зон і паркінгів, – не конкретизовані.

>Tvoemisto.tv також пропонує читачам ознайомитись із аналізом програм кандидатів на голову Львівської ОТГ за ключовими проблемами міста, які бачать члени спільноти «Твого міста»:

Також пропонуємо ідеї кандидатів на голову Львівської ОТГ для вирішення транспортної проблеми у Львові і проблеми сміття та хаотичної забудови.

Нагадуємо, що місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Щоб процес волевиявлення був успішним, дізнайтесь нові правила заповнення бюлетенів та роботи виборчих дільниць.

Соломія Кривенко

Інфографіка: Марія Стахів

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Міські акценти

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!