Київ

11% киян зазначили свій психологічний стан як стабільний – результати опитування у «Київ Цифровий»

987 0
Результати опитування очікувано засвідчили, що місто повинно ще більше впроваджувати соціально-психологічну підтримку для мешканців.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У міському застосунку «Київ Цифровий» завершилося опитування про необхідність психологічної підтримки у місті. В опитуванні щодо важливості соціально-психологічної підтримки містянам, взяли участь майже 10 тисяч киян. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.
 
«Повномасштабна війна дуже вплинула на психоемоційний стан киян та киянок – і це підтверджують результати опитування», - говорить чиновниця.
 
З 9 795 респондентів лише 11% зазначили свій стан як стабільний. Водночас 38% відчуває страх перед майбутнім та тривогу; характеризують свій стан як незадовільний через порушення сну та виснаження – 18%, постійне роздратування відчувають 12%, апатію – теж 12%, самотність – 9%.
 
 
Також за результатами опитування 51% (5 538 респондентів) у складні часи звертаються за підтримкою до друзів та близьких, і лише 8%до психологів. Однак 24% (4 290 опитаних) виявили бажання в майбутньому звернутися за допомогою до фахівців і 9% наразі вже відвідують психолога.
 

У «Київ Цифровий» розповіли, що результати опитування допоможуть розробити програми психологічної підтримки, а також визначити формати тренінгів психологічної стійкості, які найбільше підходять містянам.

Додамо, у Києві відкрили перший в Україні центр стресостійкості.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!