14-річна дівчинка із хворобою Кавасакі у львівській лікарні все ще у важкому стані. Деталі про синдром

7049 0
Це другий випадок цього синдрому як ускладнення коронавірусної інфекції цього року на Львівщині.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

14-річна Софійка, яка минулого тижня потрапила в реанімаційне відділення Львівського ОХМАТДИТу з двобічною пневмонією та хворобою Кавасакі, все ще у важкому стані. ІФА-тестування показало, що дівчинка перенесла коронавірусну інфекцію, а рідкісний синдром – це його ускладнення. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила директорка Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» Олександра Бурда.  

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

«Зараз маємо справу з ускладненням після ковіду. Дівчина у важкому стані, дещо стабілізована. Має васкуліти (запалення стінок кровоносних судин - ред.), пневмонію, дихальну недостатність, проблеми з іншими органами і системами», – зазначила Олександра Бурда.

Як пояснила медик, синдром Кавасакі є рідкісним захворюванням, його діагностують за клінічними ознаками, а підтвердити лабораторно неможливо. Здебільшого виникає як ускладнення вірусної інфекції, вірусу Епштейна-Барра чи коронавірусу і викликає запалення судин.

«Характерно, що при Кавасакі уражаються судини серця, коронарні судини. З-поміж симптомів: висипання, ураження кон’юктиви – почервоніння очей. Також дитина може мати пневмонію, і фіолетове забарвлення кінцівок», – додає Олександра Бурда.  

Директорка лікарні каже, що це другий випадок діагностування симптому Кавасакі за цей рік, і вдруге у дитини, яка перенесла Covid-19.

Читайте також: У 6-річної дівчинки з Львівщини виявили хворобу, схожу на синдром Кавасакі і пов'язану із Covid-19

Нагадаємо, 14-річна Софія, в неділю, 6 вересня, потрапила до Львівського ОХМАТДИТу з підозрою на коронавірус та хворобу Кавасакі. Дівчина потребувала дороговартісного лікування препаратом «Біовен». За один день вдалось зібрати всю необхідну суму – 225 тисяч гривень. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!