Власники електромобілів на Львівщині змінюють номерні знаки «Z» і «V»

2986 0
Після початку повномасштабної війни номерні знаки «Z» і «V» для електромобілів перестали видавати.
Умовне фото

Умовне фото

Від початку травня власникам електромобілів дозволили змінювати номерні знаки «Z» і «V» на літеру «Y». За пʼять місяців 16 власників авто на Львівщині вже змінили номерні знаки, щоб уникнути асоціацій з російськими військами. 

Джерело: речник Регіонального сервісного центру МВС у Львівській області Сергій Бобра у коментарі Tvoemisto.tv

За його словами, загалом на Львівщині видали 3 294 номерних знаків із літерою «Z». Станом на сьогодні вже провели 456 реєстрацій або ж перереєстрацій з видачею номерних знаків з «Y».

«Після початку повномасштабної війни номерні знаки «Z» і «V» перестали видавати, і на сьогоднішній день видають для електромобілів знак «Y». Загалом їх видано 456. Власники 16 автомобілів вирішили їх перереєстурувати і отримати новий номерний знак», – сказав він. 

Читайте також: Отримати посвідчення водія відтепер можна за спрощеною процедурою

Як замінити номерний знак

Замінити номери з літерами «Z» та «V» можна в будь-якому сервісного центрі МВС. Вартість цієї послуги становить близько 800 грн. Із собою, аби замінити номер, потрібно мати:

  • паспорт;
  • ІПН;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;
  • квитанцію про оплату послуги.

 

Зазначимо, у 2020 році в Україні затвердили спеціальні символи для «зелених»  номерних знаків, призначених для електричних автомобілів. Йдеться про літери V і Z. Остання, наприклад, означає Zero emission – нуль викидів в атмосферу. Через повномасштабне вторгнення росії в Україну профільне міністерство прибрало із «зелених» номерних знаків літери Z та V, які активно використовують окупаційні війська та російська пропаганда. 

Нагадаємо, Кабінет міністрів дозволив замовляти номерні знаки та подати заяву на реєстрацію/перереєстрацію транспортного засобу онлайн. Крім того, у застосунку «Дія» знову активні посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Від початку повномасштабного вторгнення росії документи приховали у цілях безпеки. Також з 24 липня в Україні діють нові правила отримання водійського посвідчення. Зокрема теоретичну та практичну частини підготовки та перепідготовки водіїв розмежують.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!