20 тисяч історичних карт зі всього світу. Де завантажити?

7940 0
База містить понад 20 тисяч історичних карт. Львів’янам можуть бути особливо цікаві детальні топографічні карти Галичини у складі Австро-Угорщини.
фото: www.nypl.org, dreamstime.com

фото: www.nypl.org, dreamstime.com

Нью-Йоркська публічна бібліотека оприлюднила для безкоштовного скачування та використання понад 20 тисяч історичних карт. У колекції бібліотеки, в основному, представлені карти США XVI -XIX століть. Також у ній можна знайти топографічні карти Австро-Угорської імперії, Бразилії, Парагваю, Уругваю, Африки, Китаю, багатьох штатів, міст США різних періодів та багато інших.

Усі карти безкоштовні для завантаження й доступні у високій якості. При публічному розміщенні співробітники бібліотеки просять підписувати їх фразою «The Lionel Pincus & Princess Firyal, Map Division, The New York Public Library».

Читайте також: Де відпочити на Львівщині. Інтерактивна карта

Аби переглянути карти, на яких зображено територію сучасної України, варто перейти за посиланням та скористатися інтерактивною картою, навівши необхідне масштабування.

 

Джерело: Тексти.org.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!