Завтра в Україні можливі кібератаки на вебресурси, – Держспецзв'язку

1137 0
Можливі кібератаки на вебресурси, які розміщуються в зоні .ua.
Фото: Depositphotos

Фото: Depositphotos

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA попередила про можливі кібератаки на вебресурси, які розміщуються в зоні .ua. Атаки планують здійснити завтра, 22 лютого, повідомляють у Держспецзв'язку

Зазначається, що на сайті Raidforums було виявлено повідомлення про погрозу проведення кібератак, проте наразі обговорення видалено. У повідомлені йшлося про оренду серверів для підготовки нових атак на веб-сайти державного сектору, банківського сектору, сектору оборони. Зокрема, вбачається, що атаки повинні здійснити дефейс веб-ресурсів, що розміщуються в зоні .ua. 

Читайте також: Як убезпечити свій акаунт і що потрібно знати про ворожі хакерські атаки

Держспецзв’язку закликає у разі виявлення будь-яких кіберінцидентів, кібератак або підозрілих дій щодо інформаційно-комунікаційних систем інформувати урядову команду реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA за номерами телефону (044) 281-88-05 або (044) 281-88-25, або ж на .е-mail: [email protected].



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!