26-річну Ірину Петрик, яка отримала 70% опіків тіла на цистерні, готують до виписки

11855 0
Дівчина уже помалу ходить і скоро її випишуть додому.
Фото Ірини Петрик

Фото Ірини Петрик

26-річну Ірину Петрик, яку на початку липня вразило струмом на цистерні вантажного потяга і вона отримала 70% опіків тіла, вже готують до виписки. Стан пацієнтки покращився: майже всі рани загоїлися і вона вже помалу почала ходити по палаті. Про це Тvoemisto.tv розповів завідувач Центру термічної травми та пластичної хірургії 8-ї міської лікарні Василь Савчин.

Читайте також: У Львові жінку ударило струмом, вона була на цистерні вантажного потяга

«Ран на тілі пацієнтки практично немає. На місці, де були опіки і пересаджена шкіра, сформувалися рубці. Звісно, дівчина ще тривалий час буде змушена проходити лікування та реабілітацію, але, головне, що вона жива і готується до виписки. Думаю, ще з тиждень і Ірина зможе повернутися додому», – каже Василь Савчин.

За словами комбустіолога, лікування та реабілітацію дівчина зможе проходити за місцем проживання. За час лікування Ірина пережила сім операцій.

«Пацієнтка перенесла 7 операцій. Найбільше в неї постраждали шия, грудна клітка та майже уся ліва сторона тіла – рука, нога, стегно, гомілка. Але зараз операцій не плануємо. Потрібен час, щоб сформовані на тілі рубці стали м’якшими, особливо на шиї, руках, грудній клітці, ногах», – додає співрозмовник.

Після повернення додому Ірині Петрик потрібна буде тривала реабілітація – масажі, гімнастика та вправи на розроблення суглобів.

Читайте також: Штучна шкіра та вправність рук. Як у Львові рятують дітей і дорослих з опіками

Нагадаємо, 26-річну Ірину 9 липня вразило струмом на цистерні вантажного потяга, вона отримала 70% опіків тіла, зараз перебуває у стабільно важкому стані. Медики вивели жінку із шоку та стабілізували. 12 липня, їй провели першу операцію із висічення змертвілих тканин. Найбільше в Ірини обпечені тулуб, верхні і нижні кінцівки. Її стан був важкий, вона потребувала донорської крові. Згодом, через проблеми із легенями, лікарі були змушені перевести її на штучну вентиляцію легень.

Також додамо, що кілька днів тому, 20 серпня, на Львівщині у Бродах ударило струмом 14-літню дівчинку. Вона також була на вагоні-цистерні. Коли прибули рятувальники, вона була при тямі, але у стані шоку. Її госпіталізували у реанімаційне відділення Самбірської районої лікарні.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!