2% українців досі ставляться до росії добре, 92% – погано. Результати дослідження

1033 0
Від початку повномасштабної війни ставлення українців до росії значно погіршилося.
Фото: reuters

Фото: reuters

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ставлення українців до росії різко погіршилося. Так, 92% громадян ставляться до рф погано і лише 2%  добре. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

«Зараз уже лише 2% громадян добре ставляться до Росії, у той час як 92% – погано. Утім, важливо розуміти, що 2% – це близько 500 000 осіб, тобто достатньо істотна кількість в абсолютному вимірі все одно зберігає попри очевидні факти позитивне ставлення до агресора»,  йдеться у повідомленні.

Читайте також: Думки українців про вступ до НАТО і гарантії безпеки від інших країн розділилися майже порівну

Соціологи відзначають, що серед респондентів, які на початку лютого мали погане ставлення до Росії, 97% продовжують його мати, а 3% зараз обрали варіант «важко сказати».

Водночас кардинально змінилися погляди тих, хто мав добре ставлення до Росії, і тих, хто мав невизначене ставлення до неї. Зокрема, 80% тих, хто раніше добре ставився до Росії, тепер погано ставляться до неї. Менше ніж кожен десятий зберіг позитивне ставлення до Росії, хоча ще 12% вирішили зараз відповісти «не визначилися».

Читайте також: Українці до мешканців білорусі ставляться краще, ніж до росіян, – опитування

Нагадаємо, що понад 90% опитаних згодні з тезою, що свобода є однією з головних цінностей для українців. Водночас серед ключових прав, гарантованих Конституцією України, найважливішим для респондентів сьогодні є право захищати своє життя (58%). Свобода слова найважливіша для 32%.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!