2-річна дівчинка та її дідусь загинули в пожежі на Львівщині

4971 0
Рятувальники знайшли дівчинку під тілом дідуся.
фото: дснс

фото: дснс

На Львівщині в Самборі внаслідок пожежі загинули дідусь та 2-річна внучка. Про це повідомила пресслужба ДСНС.

Пожежа трапилася 16 січня о 14:18 на вул. Милярська в Самборі в одноповерховому трьох квартирному дерев’яному житловому будинку. На момент прибуття вогнеборців до місця події мансардне приміщення будинку було охоплено вогнем. Вогонь швидко поширювався дерев’яними конструкціями. Складність гасіння пожежі полягала у сильному захаращенні будинку. Рятувальники за допомогою драбини врятували 58-річну жінку, яка стояла на балконі й кликала на допомогу.

Також очевидці повідомили, що у квартирі знаходиться чоловік та дитина. Рятувальники розпочали пошук людей. На місці пожежі виявили тіло 61-річного власника квартири та тіло 2-річної дитини.

Читайте також: Біля Львова двоє людей загинуло в пожежах

За словами ДСНС, найбільш імовірно, що дідусь намагався врятувати внучку і накрив своїм тілом дитину. Адже рятувальники знайшли дівчинку під тілом дідуся.

О 15:12 пожежу локалізовано та о 16:42 ліквідовано. Вогнем знищено дах на площі 100 кв.м, стіни на площі 10 кв.м, речі домашнього вжитку на площі 150 кв.м, пошкоджено перекриття на площі 150 кв.м, дах на площі 50 кв.м, речі домашнього вжитку на площі 100 кв.м. До ліквідації займання залучалось 22 рятувальники та 5 одиниць спецтехніки.

У ГУ ДСНС України у Львівській області зазначають, що для запобігання пожежам, важливо дотримуватись наступних заходів безпеки:

  • слідкуйте, щоб камін чи пічка регулярно чистились від золи та нальоту. Це допомагає знизити ризик загоряння внутрішніх відкладень;

  • використовуйте тільки пальне, яке призначене для каміна або пічки;

  • переконайтеся, що приміщення, де знаходиться камін або пічка, добре провітрюється;

  • ніколи не залишайте розпалений камін або пічку без нагляду.

Нагадаємо, 16 січня на вулиці Сахарова у Львові сталася пожежа, загинув чоловік.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!