Київ

Майже 300 тисяч гривень сплатить підприємство на Київщині за забруднення повітря

472 0
Підприємство «Тайкун» здійснювало викиди забруднюючих речовин у с. Бородянка.
фото умовне

фото умовне

Приватне підприємство на Київщині має сплатити майже 300 тисяч гривень за забруднення атмосферного повітря. Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Столичного округу.

Господарський суд міста Києва частково задовольнив позов Державної екологічної інспекції Столичного округу щодо стягнення коштів з приватного підприємства «Тайкун», яке здійснювало викиди забруднюючих речовин у с. Бородянка, у Київській області.

Читайте також: У Міндовкілля кажуть, що якість повітря у Києві може погіршуватися через автівки та викиди електростанцій

Підприємство протягом червня 2019 - березня 2021 року використовувало стаціонарні джерела викидів, на які не мало відповідного дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, що є прямим порушенням статті 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря». Порушення виявили під час проведення перевірки даного підприємства у 2021 році.

Нагадаємо, ТОВ «АДМ», яке мешканці Куренівки, Сирця та Замковища звинувачують у забрудненні повітря, погодилося встановити датчик якості повітря на трубі підприємства. 

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!