Київ

У Міндовкілля кажуть, що якість повітря у Києві може погіршуватися через автівки та викиди електростанцій

567 0
У столиці не зафіксовані перевищення забруднення повітря.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів дало поради киянам на випадок підвищення рівня забруднення повітря. Якість повітря у Києві, на їхню думку, може погіршуватися через велику кількість автотранспорту та викиди електростанцій. Відповідне повідомлення з'явилось на фейсбук-сторінці міністерства. 
 
У відомстві з посиланням дані з автоматизованих постів спостереження КМДА, де запевняють, що на сьогодні у столиці не зафіксовані перевищення забруднення повітря. Водночас занепокоювання Міндовкілля пов'язані з повідомленням Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.
 

«Якість повітря у Києві може погіршуватися через велику кількість автотранспорту та викиди електростанцій. Фахівці обсерваторії систематично спостерігають за вмістом шкідливих речовин у повітрі столиці. Дані аналізують з 16 стаціонарних постів, відбираючи проби – 3 - 4 рази на добу», - пише міністерство з покликанням на обсерваторію.

Дані КМДА в міністерстві називають більш точними: «Дані обсерваторії не можна прослідкувати у режимі реального часу. На відміну від даних КМДА, які отримуються з мережі із семи сучасних пунктів спостережень за станом повітря», - додають в Міндовкіллі.
 
Крім того, весною та восени якість повітря може змінюватися через метеорологічні умови, стверджують у відомстві.
 
На випадок підвищення рівня забруднення повітря у міністерстві радять тримати декілька порад як подбати про себе та близьких:
- не виходьте на вулицю;
- захищайте органи дихання за допомогою вологих марлевих масок із 6-ти шарів марлі та постійно їх промивайте;
- пийте багато води;
- герметизуйте житлові приміщення, в яких перебуваєте (зачиніть двері і вікна, заклейте щілини).
 
Зазначимо, КМДА щодня вранці публікує дані щодо стану повітря в столиці: рівень забрудненості атмосферного повітря станом на 10 травня в Києві низький. Радіаційний фон у всьому місті – в нормі. 
 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!